Skogsfastigheter

Köpa skog med fastighetsbildning? Då bör du kanske tänka om!

3 inlägg 5634 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Köpa skog med fastighetsbildning? Då bör du kanske tänka om!

svahn_kb  
#431730 Kolla in den senaste artikeln ! Den här handlar om att köpa skog genom fastighetsbildning och varför du bör tänka efter innan du gör det eftersom Lantmäteriet blivit dyrare och kötiden är lång! Och det ser inte bättre ut inom en nära framtid.

Exempelvis så blev prisökningen på fastighetsregleringar och avstyckningar av mindre tomter 20 % bara mellan åren 2015 och 2016!

http://www.kennysvahn.se/artiklar/   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Användarvisningsbild

Re: Köpa skog med fastighetsbildning? Då bör du kanske tänka

Torbjörn Johnsen  
#432510 Nu läste jag igenom hela artikeln du refererar till @svahn_kb och det var intressant och tänkvärt. En del fakta om Lantmäteriets kostader har varit uppe tidigare i trådarna: Lantmäteriet utför inte längre gränsutsättning etc och Uvskogen - Lantmäteriet hutlöst dyrt, eller?
Helt klart att man får tänka både en och två gånger innan man anlitar Lantmäteriet om det inte är nödvändigt. Det finns ju uppenbarligen en stor risk att "snålheten bedrar visheten" när det gäller förvärv m h a fastighetsreglering.

Avatar Fallback

Re: Köpa skog med fastighetsbildning? Då bör du kanske tänka

svahn_kb  
#434779 Jag har sedan publiceringen nåtts av en branschkollega som i sin tur visat den för en förrättningslantmätare på statliga Lantmäteriet. Den lantmätaren ska enligt utsago ha varit mycket road över hur bra överens beskrivningen av Lantmäteriet arbetssätt stämde med den egna bilden av organisationen.

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).