Skogsfastigheter

Köpa skogsfastighet med boende

6 inlägg 3251 visningar 5 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Köpa skogsfastighet med boende

Magnusson91  
#414004 Funderar på att skaffa en skogsfastighet där det finns boende, är rättare sagt en gård med skog. Är ca totalt 212ha mark med 150 produktiv skog. Hur går det till om man vill köpa en sådan fastighet? Går de att avverka för att köpa en fastighet och betala bort en stor del av lånet? Huset är även i behov att hel renoveras invändigt.

All info och tips om hur detta går till uppskattas   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Köpa skogsfastighet med boende

stektlök  
#414027 Hej !
Finns många trådar som berör detta här på forumet.
Hoppas du hittar en gård.
Skadar heller aldrig att ha lite cash när du ska handla 8)

Avatar Fallback

Re: Köpa skogsfastighet med boende

jannee  
#414031 Börja först med att kontakta en bank eller flera eftersom du troligtvis kommer att vara i behov av att låna MASSOR med pengar.
Är det en fastighet med S1 och S2 skog = avverkningsbar kan och måste du troligtvis avverka allt eller nästan allt för att minska skuldbördan något. Det enda du gör är egentligen att skjuta på skatteinbetalningen.
Kostnader för renovering av mangårdsbyggnaden MÅSTE du ta av skattade pengar.
Du bör ha kapital som motsvarar MINST kontantinsatsen INNAN du bara börjar fundera över något köp.
Kan du sedan själv bruka (röja, gallra, avverka och köra ut) bör fastigheten gått och väl bära sina egna kostnader (ränte och underhåll).
Vinsten eller den stora förtjänsten (ekonomiskt) får du den dagen du säljer. Under tiden är du egentligen bara en förvaltare, desto bättre = desto bättre utfall.
Har du inte lädret välfyllt kan det vara bra med ett välbetalt arbete, i alla fall så bra att du kan betala räntekostnaden på fastigheten UTAN att avverka någon skog. Kan du detta sitter du i en bra sits och kan handla utan någon som helst oro.

Avatar Fallback

Re: Köpa skogsfastighet med boende

Röjkvist  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#414035 En skogsfastighet i Södra Östergötland 229ha gick nyligen för 29milj :surp:
Inga byggnader.

Användarvisningsbild

Re: Köpa skogsfastighet med boende

Magnusson91  
#414078 Hålla på i skogen är mitt minsta problem. Är uppvuxen i skogen så motorsåg och röjsåg samt maskiner kan jag med :grin:

Skall starta eget med timmerbil och grävare för bla brytning av skogsvägar och tyckte att denna fastighet såg intressant (länk nedan) ut då tankarna är att efter några år utöka och bygga verkstad modell stor :smile:

http://www.lrfkonsult.se/varatjanster/f ... jIyOXw2Nw..

Är i behov av renovering, men inget som är omöjligt. Alltid velat haft skog och stor gård så familjen har någonstans att utöka och sambon har plats för hästar.

Frågan jag är nyfiken på är om de går att finansiera fastighetsköp om man avverkar och gallrar en större del? :smile:

   TS
Avatar Fallback

Re: Köpa skogsfastighet med boende

Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#414086 Om du avverkar allt som går att avverka och lånar till resten skulle jag säga att du får räkna med att lägga 20-30% av kontanta pengar.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).