Skogsfastigheter

Vad göra med enorm myr?

4 inlägg 2125 visningar 4 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Vad göra med enorm myr?

ChristopherO  
#389527 Som skogsägare sedan ett halvår tillbaks förbereder jag mig inför kommande sommar och att sätta igång att planera och bruka min mark. Mitt största huvudbry är hur jag ska göra min myr som är en blandning mellan kärr och mosse. Arealen på denna är hiskeliga 180 hektar, vad tror ni om att försöka göra något kommersiellt av detta? T. ex tranbärsodling/hjortronodling?   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Vad göra med enorm myr?

Volundsmed  
#389528 Vet du hur tjockt torvlagret är? Torvmosse är ju lite festligt att jobba med ;)

Avatar Fallback

Re: Vad göra med enorm myr?

Flisaren  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#389530 Såg på "skitiga jobb" på Discovery för en massa år sedan, där odlade dom tranbär. Svämmade över marken för att sedan skörda.

Avatar Fallback

Re: Vad göra med enorm myr?

plutten  
#389532 Ligger den inte allt för avsides, så kan du ju börja anordna VM i kärrlöpning t,ex. Ju jävligare destobättre. Finns många typer som suktar efter det extrema. Fordrar ju lite organisering förstås. Men det är trots allt helt möjligt. Dra opp några slingor med ett antal surhål, och bjud in skidlöpare, orienterare. traillöpare m,m så får dom träna i surhålen. Lycka till :smile:

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).