Skogsfastigheter

Fastighetsvärdering, skogsfastighet

7 inlägg 2491 visningar 4 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Fastighetsvärdering, skogsfastighet

Knoxx  
#348684 Det är så att vi går i köptankar och har hittat ett objekt vi är intresserade av. Men är inte tillräckligt insatt i vad mark är värd.
Tänkte om man kunde få lite synvinklar här vad det kan vara värt. Om det är runt 1.5milj eller 3.5milj dom förväntar sig att få. Finns ingen skogsbruksplan, huset har stått tomt i 10år. Ekonomibyggnaderna risiga. Men läget har verkligen potential. Dock så är husen relativt billiga i området. Nån i Halland kanske vet ett medelpris på Skogsmark/betesmark. Hur mycket kan man lägga till för jakt/fiske. http://w4.objektdata.se/pregen/956/OBJ1 ... Hemnet.htm

Mvh Knoxx   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Fasighetsvärdering

Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#348689 Det var inte mycket information där! :D Misstänker att en stor del är öppen mark eller ädelskog som inte är värt så mycket, anske 10-20 kkr/ha. Så säg 200 kkr för den. Sedan 10 ha med 200 mn3sk/ha (gissar hej vilt utifrån bilden!). En dryg miljon där. Men detta måste förstås kollas på med skogbsruksplan eller med skogsstyrelsens laserdata. Men jag tropr du får räkna med 1 miljon minst för marken. tillkommer byggnad, tomt etc. Livsstilshus detta, svårt att sia om priser.

Användarvisningsbild

Re: Fasighetsvärdering

Knoxx  
#348692 Ja det är ungefär dom siffrorna jag kommit fram till också. Runt 1,5-1,7 skulle man kunna tänka sig. Men så ser man Taxeringsvärde på 2,4 och pantbrev 2,8. Så blir man ju lite tveksam till vad priset kommer ligga på.

   TS
Avatar Fallback

Re: Fasighetsvärdering

Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#348700 Kan ha hänt mycket med hus och skog som gjort att värdet gått ner.

Avatar Fallback

Re: Fasighetsvärdering

jannee  
#348706 Under 3 mille får du inte det för. Jakt/fiske och rekreation får kosta hur mycket som helst :mrgreen:
I vilket fall som helst måste du noga gå igenom hela fastigheten. Jordbruksmarken, finns det EU bidrag eller vad ligger arrendet på. Försök att beräkna hur mycket skog det finns, barr och löv.
Vilken standard på vatten och avlopp -godkänt eller inte?
Det är inte mycket till info i annonsen, men dyrt riskerar det att bli.

Användarvisningsbild

Re: Fasighetsvärdering

Erre  
#348710 Där får du nog räkna med att buda mot det så kallade häst folket. Finns det en mosse/äng/hage å stall kan priset stiga hur mycket som helst.

Avatar Fallback

Re: Fastighetsvärdering, skogsfastighet

Hema  
#348956 När man läser 20ha med byggnader 12km till Halmstad, ja då snackar vi nog minst 2-2,5 miljoner, men om inte huset är skräp, så går det nog närmare 3. Sedan när jag läser kvarnbyggnad, ja då går tankarna till att ha möjlighet till delvis egen el.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).