Skogsfastigheter

Avstyckning gård 31ha

6 inlägg 4889 visningar 4 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Avstyckning gård 31ha

Sara89  
#344028 Hej. Vi skulle vilja stycka av från en gård (nyinköpt) på 31 ha. Planen är att behålla 4ha som är ett eget skifte där hus och ekonomibyggnader ligger. Marken för avstyckning är 27ha fördelat i 4 skiften och kommer köpas av en grannfastighet.
Är det några problem att få igenom en sådan avstyckning? Vad brukar det kosta? Hur lång tid kan man räkna med att det tar?   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Avstyckning gård 31ha

RCarlsson  
#344034 Brukar inte vara något problem, å billigast är om köparen lägger in avstyckade delen i sin befintliga fastighet. Men Lantmäteriet har alla svar gällande detta, de är utifrån min erfarenhet lätta att ha att göra med, mkt kunniga, och de kan ge pris och tidsuppgifter direkt - ring dem!

Avatar Fallback

Re: Avstyckning gård 31ha

Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#344036 Här tror jag det knappt finns något alternativ till fastighetsreglering, eftersom den stora delen ändå kommer vara så pass liten. Men det skall inte vara något problem att dela upp till grannfastigheten. De exakta gränserna vill lantmätaren vara med och ha synpunkter på förstås.

Låter inte som det skall vara några problem, alltså.

Avatar Fallback

Re: Avstyckning gård 31ha

haggloader  
#344130 Det kanske är olika i landet men 4ha känns för lite för skogsfastighet och för stor för hästgård, naturligtvis beroende på tänkta markgränser.

Avatar Fallback

Re: Avstyckning gård 31ha

skogshasse  
#344131
Sara89 skrev:Hej. Vi skulle vilja stycka av från en gård (nyinköpt) på 31 ha. Planen är att behålla 4ha som är ett eget skifte där hus och ekonomibyggnader ligger. Marken för avstyckning är 27ha fördelat i 4 skiften och kommer köpas av en grannfastighet.
Är det några problem att få igenom en sådan avstyckning? Vad brukar det kosta? Hur lång tid kan man räkna med att det tar?


behåll så pass mycket mark att ni har jakträtten kvar för det kan påverka priset i en framtida försäljning

Avatar Fallback

Re: Avstyckning gård 31ha

jannee  
#344132 I Kalmar län hade det i alla fall INTE varit något problem. Där gäller tydligen INTE några sådana regler.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).