Skogsfastigheter

Köpa skog, privatperson?

5 inlägg 4252 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Köpa skog, privatperson?

sakkis10  
#337601 Hej, kan någon som vet förklara hur ett köp av skogsskifte går till när en privatperson köper skog. Om man har skogen som säkerhet på lånet eller hur det är. Skriv allt från fundering på att köpa till att skogen är din.
Tack på förhand   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Köpa skog

Hema  
#337616 Mig veterligen är det bara marken som kan ligga som säkerhet för lånet, inte skogen. Därför kan det vara svårt att köpa en bit mark som har avverkningsbar skog på sig.

Finns trick för att lösa även sådant, genom att erbjuda ett sågverk skogen om de betalar ut pengar i förskott, men den möjligheten är gissningsvis begränsad nu för tiden.

Avatar Fallback

Re: Köpa skog

haggloader  
#337635 Om du inte har skog sen förut måste skogsskiftet vara tillräckligt stort så att det kan bilda en egen skogsfastighet.

Användarvisningsbild

Re: Köpa skog

sakkis10  
#337636 Vet du hur stort? :)

   TS
Avatar Fallback

Re: Köpa skog

bengt.a  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#337646 Hej, om det idag är en egen fastighet, om så 3 hektar, så är det bara att köpa.
Ska det styckas ifrån en större fastighet för att bilda en ny så ska den ha en viss bärkraftighet eller hur man uttrycker sig.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).