Skogsfastigheter

EU driver ett projekt som konfiskera äganderätten till mark

1 inlägg 1472 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

EU driver ett projekt som konfiskera äganderätten till mark

Sweden-viking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#333255 Kopia från frihetsportalen 2015-06-10

https://www.frihetsportalen.se/2015/06/minatura/

Minatura

EU driver sedan 5 mars i år ett projekt som ska konfiskera äganderätten till mark, med hänvisning uthålligt säkerställande av tillgång till mineraler av samhällsintresse, för både dagens och morgondagens medborgare. Jo, Sverige är ett av de länder som utreder frågan i tre års tid för att sedan lämna ett svar, ett förslag till policy eller EU-direktiv.

Svensk partner är Luleå Tekniska Universitet. Självklart finns det ingen information på svenska på Minaturas hemsida. Varför väcka opinion i onödan?

Notera att om vi talar mineraler, då är det inte bara gruvbrytning Minatura handlar om. Då ingår även sand och grus till exempelvis vägar och betong. Självklart ska de tala om hur Europa ska minska kolanvändningen och kodioxidutsläppen, samt verka för en grön utveckling. Det är ett uttalat mål att en slutprodukt av projektet ska vara ett färdigt förslag till EU-direktiv, en europeisk minerallag.

Mörkrädd inför hur andra aktörer bestämmer sig för att samarbeta i olika frågor och alltid lyckas glömma att det redan finns markägare med rättigheter och anspråk till det de vill lägga vantarna på? Ja, det var jag redan, men nu blev det värre.   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).