Skogsfastigheter

Skogsavdraget enligt de nya skattereglerna...

1 inlägg 2022 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Skogsavdraget enligt de nya skattereglerna...

Bredsjön  
#333101 ... kommer att kunna göras med 100 procent av halva köpeskillingen om jag förstått det hela rätt. Alltså fungerar i praktiken som det tidigare varit vid rationalseringsförvärv. Är det någon som vet om det nya skogsavdraget kommer att kunna utnyttjas retroaktivt? Alltså för fastigheter köpta inom fem år innan de nya reglerna träder i kraft, eller gäller det endast fastigheter förvärvade efter de nya reglerna kommer att tillämpas?

Anledningen till att jag frågar är att jag utökade arealen på min brukningsenhet med 130 procent under 2014. Och nu har jag en planerad avverkning i närtid, men ett sparat räntefördelningunderlag som endast kommer täcka ca en tredjedel av intäkerna från avverkningen. Någon mer räntefördelning (utöver schablonbeloppet) kan jag ej göra framledes med nuvarande belåningsgrad efter nyförvärven. Är det då bäst att vänta tills de nya reglerna träder i kraft, och då ev. kunna göra skogsavdrag på överskjutande belopp utöver sparat räntefördelningsunderlag ? Eller alternativet blir ju att avverka nu, sätta in det som nuvarande skogsavdrag inte täcker på skogskonto och ta ut schablonbeloppet (22 000 eller vad det var?) för räntefördelning varje år (vilket inte alls låter lika lockande)

Puh, blir lite rörigt :???: Men jag hoppas att ni hänger med på hur jag tänker.   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).