Var i träden lagras kvävet?
Tanken är att de gödslade områdena ska föryngringsavverkas om 10-15 år beroende på prislistornas läge. Jag såg att tall har en kortare livslängd på sina barr vilket gör att gödslingseffekten klingade av efter 8-10 år medan gran har längre livscykel på sina barr och därmed bör stå kvar i upp mot 12 år. Det borde rent i volymproduktion vara bättre att gödsla gran än tall men i den del av landet (norra) jag verkar är det pga virkespriserna läge att prioritera tall. Hur gör ni?
Efter drygt 10 år sägs det att gödslingseffekten är över och att marken återgår till samma stadium som före gödslingen. Borde inte alla näringsämnen som finns i de gröna barren och blir kvar på hygget innebära att kommande generation skog planteras på en bördigare mark?
Många gödslingsfunderingar men misstänker att forumet har svar på iaf någon av dessa. Fyll gärna på med fler frågor i ämnet.