Skogsfastigheter

Erfarenheter av SCA

5 inlägg 3032 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Erfarenheter av SCA

Sandström87  
#327227 Har varit på en träff idag på sca där det pratades om röjning å gallring. Dom skröt väldigt över deras entreprenörer. Vad har ni för erfarenheter av detta. Är nybliven skogsägare så man vill ju kolla upp lite. Betalar gärna lite mer för röjning/gallring å resultatet blir bra än tvärt om.   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Användarvisningsbild

Re: Erfarenheter av SCA

Camwood  
#327231 Din klarsynta kloka inställning till skogsbolag är Föredömlig. Om det fanns fler av din sort så skulle inte skogsbolagen kunna köpa skog o virke så billigt av privata skogsägare.
Grattis till din nya skog :grin:

Avatar Fallback

Re: Erfarenheter av SCA

surjämten  
#327287 Efter 35 år som skogsägare ler jag för mig själv när jag läser denna tråd. Har flera gånger stött på virkesköpare som skryter över sin personals förträfflighet och ondgör sig över andra bolags inkompetens. Alltid påverkar man någon så det får nog ses som smart marknadsföring.

Avatar Fallback

Re: Erfarenheter av SCA

jannee  
#327300 Vill du vara så säker som möjligtvis bör du FÖRST få se objekt som din eventuella entreprenör åtgärdat.
Då som först har du en möjlighet att bilda dig en uppfattning om hur det kan komma att se ut efter att den eventuella entreprenör gallrat/röjt.
1:a gallring - räkna kallt med att du får lägga till. Om det ska gå ihop har troligtvis entreprenören varit lite väl hård.
ALLA virkesinköpare har väldigt duktiga entreprenörer - säger de, sanningen är dock en helt annan.
Rådfråga grannar är ingen dum ide. Har någon/flera väldigt gott att säga om en viss entreprenör, be att få se objekt som den entreprenör åtgärdat och bilda dig själv en uppfattning.
Skogsägare överlag är ganska gnälliga, oftast blir det aldrig så bra som det kunnat bli, m.a.o. är det inte lätt för en entreprenör att bli profet i sitt egna distrikt, trots att de oftast gjort så bra de kunnat med de förutsättningar som erbjudits.

Avatar Fallback

Re: Sv: Erfarenheter av SCA

Sandström87  
#327362 Tur att norra har duktiga grupper här vad gäller gallring så egentligen behöver ja inte överväga något annat alternativ.

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).