Skogsfastigheter

Servitut nyttjanderätt väg

2 inlägg 3336 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Servitut nyttjanderätt väg

Joka69  
#322779 Hej
På min mark så finns det en skogsväg som är avstyckad och tillhör min fastighet. Längs med vägen finns ett militärförråd. Försvaret har till den tidigare ägaren haft ett nyttjanderättsavtal som gett förra ägaren och mig 50kr per år. Avtalet har löpt på sedan 70-talet. Nu har Fortifikations verket tagit över marken som förrådet står på och önskar att jag skall skriva på ett servitut för dem att kunna få köra på vägen.

Vad bör man tänka på, kan man skriva in några krav på återställning underhåll av vägen, eller kan man på något annat sätt få ersättning av dem för brukande av vägen.

MVh

/johan   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Användarvisningsbild

Re: Servitut

Fredrik Reuter  
#322781 Hej,
Hoppas du får bra svar från medlemmar som varit ute för samma sak!
Generellt så skulle du väl börja med att säga att de ska skicka ett förslag på avtal och att du ska ha viss tid innan ev ingående avtal. Då hinner du också lägga upp frågor om förslaget här om du vill. Gissar att det finns många hos oss som kan komma med bra synpunkter och förslag.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).