Skogsfastigheter

Skogspriserna ofta felaktiga

5 inlägg 2732 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Skogspriserna ofta felaktiga

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Skogspriserna ofta felaktiga

550  
#321256 De säger att genomsnittspriset inte är ett bra mått på värdet på en fastighet, och samtidigt hävdar de att många fastigheter är felaktigt prissatta med hänvisning till att det är stor spridning jämfört med genomsnittspriset. Helkonstigt resonemang. Dock så förstår man med lite sunt förnuft att det inte räcker att värdera en fastighet efter genomsnittspriset, utan att det finns många andra faktorer som spelar roll.

Avatar Fallback

Re: Skogspriserna ofta felaktiga

Chuck Norris  
#321258 Ja det var snurrigt och jag förstår inte alls vad som var syftet eller tanken bakom artikeln? Tror dom att vi är så dumma så vi tror alla fastigheter är värda som medelfastigheten?

Ungefär som att säga att snittåldern hos svenskarna är 42 år, så då måste även jag vara 42 år.?

Avatar Fallback

Re: Skogspriserna ofta felaktiga

550  
#321262 Man skulle i och för sig kunna läsa det på rätt sätt, så det blir vettigt. Mellan raderna låter det dock som fastigheter har sålts till fel priser. Beror nog på otydliga formuleringar som kan misstolkas.

Avatar Fallback

Re: Skogspriserna ofta felaktiga

jannee  
#321265 Helt naturligt med den prisskillnaden i kr/m3sk, egentligen inget att ordna om.
Ett fullsketet skifte med avverkningsbar skog är inte alls värd samma kr/m3sk som en fastighet med 20 till 40 årig skog med ett funktionellt boende.
Självklart att välskött ungskog bör värderas högre än mogen till övermogen skog, dessutom har storleken på fastigheten många gånger en avgörande betydelse på prisbilden per m3sk.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).