Skogsfastigheter

Vem äger fastigheten?

6 inlägg 12240 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Vem äger fastigheten?

Jenny_a  
#313239 Jag måste ta reda på vem som äger en viss fastighet, hur går man tillväga då? Fastigheten tror jag är en skogsfastighet men det vet jag inte. Jag skulle vilja ringa ägaren av fastigheten så förutom ägaren behöver jag också telefonnummer.
Har sökt mycket för att få reda på vem som är ägare till en fastighet men det finns inte många bra svar, kanske får man bra svar här?

Har sett svar att man kan ringa Lantmäteriet för att få information om vem som äger en fastighet, men om man ska ringa dit vad måste man veta om fastigheten för att de ska kunna ge ut information? Måste den så kallade fastighetsbeteckningen ges till dem?

Tacksam för svar!   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Vem äger fastigheten?

CTech  
#313241 Om du kan fastighetsbeteckningen är det bara att ringa lantmäteriet. Jag kan inte svara på huruvida dem är behjälpliga med att ta fram fastighetsbeteckningen åt dig om du inte kan den sen innan.

Användarvisningsbild

Re: Vem äger fastigheten?

Sidenbladh  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#313243 Hej!
Du kan ringa till lantmäteriet för att få namn och personuppgifter på den som äger fastigheten. Du behöver fastighetsbeteckningen och den kan du se på en fastighetskarta.

En fastighetskarta kan du antingen köpa eller begära ut från lantmäteriet som visserligen har rätt att ta betalt för framställandet av kartkopian. Möjligen skulle de kunna mejla ett utsnitt av kartan till dig utan kostnad, men det är lite mindre säkert.

Lycka till!

Användarvisningsbild

Re: Vem äger fastigheten?

Fredrik Reuter  
#313244 Hej,
Fastighetsbeteckning kan du enkelt få fram här om du har tur. Zooma bara in tillräckligt långt i det område du är intresserad av så kommer fastighetsgränser och för det mesta även beteckningar.

http://goo.gl/uAoxkG

Avatar Fallback

Re: Vem äger fastigheten?

jannee  
#313245 Gå in på GEOdata där kan du få fram fastighetsbeteckningen - kostar inget

Avatar Fallback

Re: Vem äger fastigheten?

Phantom  
#313285 Jag tog fram GPS koordinaterna på en fastighet(finns att få genom t.ex. Eniro kartor) och mailade dom till Lantmäteriet. Fick svar inom en dag med samtliga ägare och adressuppgifter. Fick även fastighetsbeteckningen på aktuell fastighet, och det kostade inget men vet att de "kan" ta ut en avgift...

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).