Skogsfastigheter

Sätt att hitta skogsfastigheter till salu

5 inlägg 3550 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Sätt att hitta skogsfastigheter till salu

BjörnM  
#311157 Hur brukar ni gå tillväga för att hitta skogsfastigheter som är till salu?

Försöker hitta en mindre fastighet, för fritidsbruk, i Mellansverige, men det har varit lite svårt.

Använder mig av webbsajerna lrfkonsult.se, atl.nu, blocket.se, areal.se, egendomsmaklarna.se, annonsguide.se, hemnet.se, svenskfast.se, lansfast.se, skogsmaklarna.se. Finns det fler som är bra?

Andra sätt? Funderar på om det är möjligt att titta på en karta med fastighetsbeckningar, ta reda på vem som äger de potentiellt intressanta fastigheterna, och kontakta ägarna och se om de kan vara intresserade av att sälja. Men det skulle vara tusentals ägare, och de flesta blir nog bara störda av ett telefonsamtal.

Hälsningar
Björn   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Sätt att hitta skogsfastigheter till salu

Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#311178 Det är nog de siterna som gäller, själv tittar jag bara på hemnet numera.

Avatar Fallback

Re: Sätt att hitta skogsfastigheter till salu

jannee  
#311204 booli kan du också söka på.

Avatar Fallback

Re: Sätt att hitta skogsfastigheter till salu

Brickan  
#311230
BjörnM skrev:Funderar på om det är möjligt att titta på en karta med fastighetsbeckningar, ta reda på vem som äger de potentiellt intressanta fastigheterna, och kontakta ägarna och se om de kan vara intresserade av att sälja.
Så gjorde jag. Lantmäteriet i stan har en kundterminal där man kan sitta och slå på fastigheter och få fram en lista över möjliga kandidater. En av dem jag sedan kontaktade sa visserligen nej (eller egentligen nja fast inte nu...), men hänvisade mig till en intressant möjlighet. Den blev det sedan.

Avatar Fallback

Re: Sätt att hitta skogsfastigheter till salu

rokon  
#311241 Kul Björn att du är på bettet och jobbar vidare på att hitta ett ställe med skog till.
I min ungdom när jag var 21 år och ämnade köpa mig ett "billigt hus" så åkte jag med MC runt om kring på småvägar, stannade och pratade med folk, hade ofta flickvännen med och blev bjuden tomma hus både här och där. Fastnade för ett hus så småningom som det blev affär på, sökte ej skog då, trodde jag ej hade råd men det hade nog gått i alla fall.
Mitt konkreta tips idag är som också har nämnts i tråden booli.se som jag gärna besöker då och då fast jag ej söker något nu då jag redan har skog så det räcker.
På booli´s kartsök så ser vanliga hus ut som ett litet hus, om symbolen för hus ser ut som ett längre hus så finns det mera mark till än bara tomten, dvs en lantbruksfastighet. Sen var det kanske symbolen för tomt som kan även innefatta mera mark utan hus tror jag, men det finner du ut själv om du bekantar dig med sidan.
Att bara söka på en fastighetskarta och försöka kontakta ägare verkar mest skumt för de som har fastigheten, och jobbigt på många sätt och vis. Besök hembygdsföreningarna och tala med ordföranden om han har något tips, kan också vara en ide'

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).