Skogsfastigheter

Hur du tjänar mer på din fastighet

4 inlägg 3797 visningar Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Hur du tjänar mer på din fastighet

Zalman  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#307747 Utnyttja dina tomma fastigheter

På många gårdar finns det ofta en hel del tillhörande hus och ekonomibyggnader. Kanske har man även slutat med djuren och husen gapar tomma. Då kan det vara smart att titta över alternativen.

Hyr ut vinterförvaring av husvagnar, husbilar, båtar och bilar
– Annonsera på Blocket, sätt in en annons i dagstidningen eller sätt upp lappar på den lokala campingen. Många turister gillar att slippa köra husvagnen fram och tillbaka om de ändå ska återkomma till samma område nästa sommar.

Hyr ut verkstads- eller garageplats
– Även om man bor i lägenhet gillar många att hålla på med bilar. Att ha en lokal där man kan fixa och greja efterfrågas säkert av många hobbymekare och bilentusiaster.

Hyr ut magasineringsplats
– Att ha ett ställe att förvara ägodelar på, till exempel mellan flyttar, kan vara bra. Att lokalen har värme och är fri från skadedjur är viktigt för att få kunder.

Hyr ut stallplats
– Hästintresserade människor finns det gott om och många lägger mer än gärna ner mycket pengar på sina älsklingar. Kanske har du själv en gång haft hästar, eller kanske du kan bygga om för att det ska passa?

Hyr ut till en brukshundsklubb
– En stor öppen lada eller ett gammalt magasin kan efter lite fixande fungera fint som inomhusträningslokal för hundägare.

Gör i ordning en festlokal
– Vem vill inte gifta sig i en gammal loge, på en höskulle eller i en tillfixad lada? Här krävs det lite investeringar, men bröllopssugna par är ofta inte snåla, så pengarna får man förhoppningsvis igen. Fixa en fotograf som tar fina bilder på lokalen. Skapa en hemsida och sprid informationen på olika bröllopsforum och exempelvis på familjeliv.se på nätet.

Renovera och gör i ordning hus för uthyrning
– Här kan man dels tänka mer långsiktigt med permanenta hyresgäster för större hus och dels sommargäster till mindre hus eller stugor. Turister gillar att bo på lantgård.

Starta en loppis, eller hyr ut lokalen till någon som vill göra det
– Loppis är poppis, särskilt på sommaren. Här kan man antingen köra på självbetjäning eller att loppisen är öppen när man har tid, eller ändå är hemma.

Satsa på något udda och unikt
– Gör som Liselott Johnsson på Hulatorps champinjoner - bygg om en gammal djurladugård och börja odla champinjoner. Eller gör som Johan Ljunquist och Mikael Olenmark i skånska Tollarp - starta en fiskodling.
http://www.ja.se/?p=46396&m=3433&pt=105   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Hur du tjänar mer på din fastighet

Blivande snickare  
#307767 Ähm, tomma byggnader??? :???: :oops: :mrgreen:

Annars är det ingen dum idé å hyra ut typ gamla ladugårdar å svinhus till vinterförvaring av typ båtar. Finns några här som gör det med skaplig förtjänst till och med. .
Men hyra ut garaget åt en främling? Där drar jag nog gränsen, åt kompis eller kompis kompis kanske men det är en annan sak.

Användarvisningsbild

Re: Hur du tjänar mer på din fastighet

machonisti  
#307812 Många intressanta uppslag, Zalman. Åter till det intressanta man får antagligen pengarna tillbaks men det bör ju bli lite på också annars är det liksom ingen vits.

Användarvisningsbild

Re: Hur du tjänar mer på din fastighet

Sweden-viking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#307842 Arrendera ut båtplatser, stugtomter, husvagnsplatser mm
Eller en julgransodling...

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).