Skogsfastigheter

Råd om prisidé

9 inlägg 5019 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Råd om prisidé

Magnuslj  
#290570 Hej.

Jag och min sambo håller på att starta ett nytt liv med ökning av familjen.
Vi har inga egentliga ambitioner med att äga skog dock har vi behov av hagar framöver.

Men i jakten av hus med hagar ingår alltför ofta skog. Vi har hittat en mindre gård i ett område som vi vill bo i med stora renoveringsbehov, men renoveringsbiten har vi under kontroll.

Det jag nu undrar över är vilket pris jag bör lägga mig på? Då det är anbud på gården känner jag mig ganska vilsen, då jag är van vid budgivningar.

Vad hade ni lagt för bud?

http://bostad.lansfast.se/beskrivning.a ... an=Blocket   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Råd om prisidé

80-90  
#290573 Verkar som länken inte fungerar

Avatar Fallback

Re: Råd om prisidé

jannee  
#290575 Skogsmarken är väl värd runt 700 tkr, + det andra = kanske taxvärdet.
finns säkert hugade spekulanter som kan offra 1,5 mille, men i mina ögon på tok för mycket.
Avgörande är läget, passar det er som hand i handsken kan det vara värt pengar å andra sidan kan det kosta skjortan. Räkna med att avloppet syns bort nu när MP ska vara med och bestämma.
Begär att få lämna ett öppet anbud.

Avatar Fallback

Re: Råd om prisidé

jannee  
#290651 Finns en storleksmässigt liknande gård utanför Kalmar (Läckeby).
Störst skillnad att att byggnaderna är funktionsdugliga (behöver ej renoveras) + dubbelt så mycket med skog och deras begärda pris ligger på 2.2 mille.

Avatar Fallback

Re: Råd om prisidé

Hugin  
#290652
jannee skrev:Skogsmarken är ...
... Begär att få lämna ett öppet anbud.


Vad menar du med "öppet anbud"?

Avatar Fallback

Re: Råd om prisidé

jannee  
#290656 Man lämnar ett anbud men är öppen för vidare diskussioner angående priset (eventuell höjning), liknar mer en budgivning, detta har börjat förekomma mer och mer.
Kan tänka mig att i detta fall när det gäller 3 personer som är delägare i fastigheten är det inget annat än HÖGSTA möjliga pris som gäller, och då kan budgivning ge ett optimalt resultat (för delägarna).
Inte sällan att någon granne i bakgrunden håller tyst men strax innan avslut kommer grannen med en höjning på låt oss säga 50 tkr.
Nu finns det INGEN skog att räkna med så att den risken är nog minimal.

Avatar Fallback

Re: Råd om prisidé

Hugin  
#290716
jannee skrev:Man lämnar ett anbud men är öppen för vidare diskussioner angående priset (eventuell höjning), liknar mer en budgivning, detta har börjat förekomma mer och mer. ... ...


Nu har du nog missuppfattat;

Om du läser länken till mäklaren (längst ned på startinlägget), så framgår definitionen av "öppet anbud".

Det ger inte en spekulant några särskilda möjligheter, utan beskriver rättigheter för säljaren beträffande budgivningsprocessen.

Om säljaren vill avsluta med en budgivning, finns dock möjligheten. - Då är det mäklarens sak att hålla kontakt med spekulanter, för att ta fram ett högsta bud.

Avatar Fallback

Re: Råd om prisidé

jannee  
#290745 Nu hänger nog du Hugin upp dig fel sak, frågan gällde priset, vilken uppfattning har du eller är detta för dig irrelevant?

Avatar Fallback

Re: Råd om prisidé

Magnuslj  
#291051 Tack för råden, jannee. Blir nog att vi lägger oss initialt någonstans strax över taxvärdet, men skriver även med i anbudet att vi vill gå högre i pris om det behövs. Vi har även hört av oss till säljaren och vill vara med om bud kommer in innan visning och anbudsförförande. Men som du säger, så är läget perfekt för oss, så vi är nog villiga att gå högre än tänkt, men förhoppningsvis blir tillräckligt kvar för renovering etc.

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).