Skogsfastigheter

Eon skogligt underhåll

3 inlägg 2909 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Eon skogligt underhåll

Gusten  
#289703 Inte nog med att den nya 400 kV är planerad på marken. Har nu också blivit inbjuden av EON till ett möte för information och dialog kring skogligt underhåll av kraftledningar. I veckan var det även ett par grabbar på plats och märkte ut ett 50-tal träd i närheten av den befintliga 130 kV ledningen. Dock var det inte bara träd i ledningskanten, utan några mindre björkar var så långt som 40-50 meter från ledningen. Dessutom några bokar som säkert är över 100 år som tidigare har lämnats. Dessa hade det varit mycket tråkigt att bli av med.

Är dåligt insatt vad som gäller, jag vet ju att de underhåller i själva ledningen, men hur brett får de gå? Någon som har blivit kallade på liknande möten? Är det ett normalt förfarande, eller kan det handla om något större projekt?   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Användarvisningsbild

Re: Eon skogligt underhåll

ananders  
#289710 De har rätt att märka de träd som de anser kunna skada ledningen. Jag har en 400kv ledning genom min fastighet och den trädsäkrades för ett par år sedan och då tog de i ett par av bestånden istort sett alla träd från ledningsgatan och tio meter in. Dessa bestånd blev så sargade att jag såg ingen annan utväg än att slutavverka dem bägge, totalt 7,5ha.

Vill du rädda ett eller ett par träd så kan du försöka skrapa bort märkningen, har funkat för mig.
Senast redigerad av ananders sön 07 sep 2014, 21:14, redigerad totalt 1 gång.

Avatar Fallback

Re: Eon skogligt underhåll

Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#289711 Hur brett de får röja står i ledningsrätten. På många ställen har de senaste åren breddat ledningsgattorn för att minska risker vid storm.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).