Skogsfastigheter Skellefteå

 Svara  16 inlägg  7270 visn.  2 följer
Avatar Fallback

Skogsfastigheter Skellefteå

 
#288570 Jag är 26 år och har nu fått nys om ett väldigt intressant jobb från min hemstad, Skellefteå. Än är inget klart, men jag är kallad till intervju och intervjuaren lät väldigt entusiastisk, så det finns goda möjligheter att få jobbet känns det som. Just nu bor vi i ett hus i Östergötland, men känner att tomten är för liten (trots 2000 kvadrat) och att vi vill ha några hektar att röra oss på, samt att både jag och min fru älskar naturen och djur, så vi kommer nog att skaffa en hobbygård med lite hönor, någonting att mjölka (ko/get), samt kanske några grisar, ankor...

Jag har nu börjat titta på lite fastigheter, men skulle behöva hjälp eftersom jag inte letat runt Skellefteå förrän nu och vet därför inte hur stort utbud det brukar finnas. Minimikraven vi har är att det ska vara minst 4 sovrum, helst ännu fler då vi redan har 4 barn. Eftersom jobbet kommer att vara i Skellefteå får pendlingsavståndet till hemmet vara max 40 minuter. Dessutom ska det finnas minst 10 hektar mark, fast ju mer desto bättre. Av detta ska det vara några hektar bete/åker så vi kan få lite mat åt djuren. Priset på fastigheten får vara max 2 miljoner, har inte pratat med banken än men tror de kommer att godkänna ett köp på 2 miljoner så länge driftskostnaderna är rimliga.

Utöver dessa krav vill vi även ha en ladugård eller byggnad som går att inreda till ladugård, fast om priset på övriga fastigheten är rätt så kan man bygga till detta. Får gärna ligga en bit ifrån vägen också, ha en stor maskinhall så man lätt kan meka med bilar och traktor. Nära vatten vore också kul, men inte alls nödvändigt. Att få en fastighet som inte är utspridd vore också skönt, uppe i norr verkar de ha en tendens att sprida ut skiftena en hel del.

Jag har sett att det finns några objekt på hemnet, men vi har inte fastnat för något än (iofs har jag inte börjat sälja vårat hus eller fått jobbet än). Jag tänkte mest höra hur det ser ut på marknaden, brukar det komma upp objekt med jämna mellanrum som kan passa eller måste vi börja tumma på vissa krav? Det är ingen brådska för oss att köpa, föräldrarna har en stuga en timme från Skellefteå som vi kan låna tills vidare, fast den är liten och för långt från jobbet, så detta vill vi inte ta över just nu.   TS
Enso Cat
Avatar Fallback

Re: Skogsfastigheter Skellefteå

 
#288575 Hej! Jag provade att skicka ett personligt meddelande till dig men det gick inte då de sa att din användare inte finns. Kan du prova skicka till mig så svarar jag på det.

Avatar Fallback

Re: Skogsfastigheter Skellefteå

 
#288576 Hmm... Fick upp detta när jag testade skicka till dig

"Vissa av användarna kunde inte läggas till eftersom de har inaktiverat mottagande av personliga meddelanden."

Konstigt att det inte går skicka PM till mig dock...

   TS
Avatar Fallback

Re: Skogsfastigheter Skellefteå

 
#288579 Har ändrat i inställningarna nu. Prova skicka igen.

Avatar Fallback

Re: Skogsfastigheter Skellefteå

 
#288580 Nu tror jag det gick fram.

   TS
Avatar Fallback

Re: Skogsfastigheter Skellefteå

 
#288581 Kanon! Nu fungerar det. Hoppas det finns fler på forumet som vill hjälpa till.

Avatar Fallback

Re: Skogsfastigheter Skellefteå

 
#288602 En till fråga, kanske lite fel forum, men jag försöker ändå. Hur ska man tänka nu när det är nära nytt jobb? Just nu har vi hus i en by som inte är så attraktiv, så husen kan ta ett tag att sälja. Dock är mitt hus i fint skick jämfört med vissa som har varit till salu. Ska jag kontakta mäklare redan innan jobbet är klart eller ska jag vänta till jag vet om jag får jobbet eller inte?

Och hur lång tid skulle ni tro är lagom som "övergångstid", dvs om jag får jobbet, hur långt efter det beskedet tror ni jag ska be om att få börja? 3-4 månader känns som en lång tid, men om jag ska hinna flytta innehållet i ett hus drygt 100 mil, sälja mitt hus och ev. hinna köpa nytt så tar det ett tag, samtidigt som jag inte vill att arbetsgivaren ska tycka att jag drar ut på det hela. Tycker ni också 3-4 månader är för lång tid eller är det rimligt? Kan tillägga att jag har en månads uppsägningstid. Om jag får jobbet och ber om att få sluta mitt nuvarande jobb om 4 månader, kan de hänvisa till en månads uppsägningstid eller måste de godta att jag tar längre tid på mig att sluta? Visserligen har jag jobb att göra fram till jul, så jag tror nuvarande arbetsgivare skulle inte ha något emot det, men man vet aldrig.

   TS
Avatar Fallback

Re: Skogsfastigheter Skellefteå

 
#288622 Jag har min mor boendes i en by mot Burträskhållet. Efter vägen från Skellefteå finns flera gamla jordbruksbyar, landskapet är vackert och det händer dessutom ganska mycket i närområdet (loppisar, bondens marknad, saluhall i Burträsk, med mera). Det är inte alls något dåligt ställe att bo på, och pendlingsavståndet är relativt kort. Jag skulle nästan rekommendera dig att titta åt det hållet.

Angående att sluta jobbet: Du behöver ju inte formellt säga upp dig förrän närmare att du vill sluta. Däremot kan du ju förvarna arbetsgivaren för att vara schysst.

Avatar Fallback

Re: Skogsfastigheter Skellefteå

 
#288623 Byn jag tipsat dig om via pm ligger precis åt det hållet mellan Skellefteå och Burträsk. Håller med i föregående inlägg till fullo.

Avatar Fallback

Re: Skogsfastigheter Skellefteå

 
#288922 Har du hört något mer om jobbet?

Avatar Fallback

Re: Skogsfastigheter Skellefteå

 
#288942 Ska på intervju om en dryg vecka, fast jag var en av de sista till intervju, så i mitten på september borde jag veta nåt mer.

   TS
Avatar Fallback

Re: Skogsfastigheter Skellefteå

 
#288947 Okej. Stort lycka till! :-)

Avatar Fallback

Re: Skogsfastigheter Skellefteå

 
#290644 Nyfiken fråga. Har du hört något om jobbet än?

Avatar Fallback

Re: Skogsfastigheter Skellefteå

 
#290645 Inte än faktiskt. Det lät positivt på intervjun, men de skulle intervjua några andra också. Dock lät det som att det skulle bli klart inom några veckor.

   TS
Avatar Fallback

Re: Skogsfastigheter Skellefteå

 
#292317 Jag fick tyvärr inte jobbet, så det blir inget köp uppe kring Skellefteå just nu :(

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).
Liknande Trådar
TitelStatistikSenaste svaret
Röjning/gallring i Skellefteå sökes av selsmoran - lör 20 nov 2010, 09:55
i Skogsarbete
1 svar
1789 läst
av selsmoran     
lör 20 nov 2010, 09:56
i Skellefteå blandas grogg m grävmaskin av Sweden-viking - fre 15 aug 2014, 23:56
i Skojigt/Galet
4 svar
2864 läst
av Vedmaskin     
lör 16 aug 2014, 15:23
Kör Skellefteå kommun över markägare i vattenskyddsområden? av Niking - ons 18 nov 2015, 03:03
i Skogsmiljö och Trädlära
1 svar
1054 läst
av Sweden-viking     
ons 18 nov 2015, 07:36
Säpo grep IS-terroristen på asylboende i BOLIDEN SKELLEFTEÅ av Sweden-viking - tor 19 nov 2015, 22:42
i Öppna kategorin

12
18 svar
4093 läst
av jannee     
fre 20 nov 2015, 22:35
SKELLEFTEÅ BÄST & SÄMST av Sweden-viking - tis 01 mar 2016, 22:20
i Skojigt/Galet
4 svar
1802 läst
av TobbeE_87     
ons 02 mar 2016, 04:28
Annonser