Skogsfastigheter

Generationsskifte, men ändå inte. LRF?

8 inlägg 5300 visningar 4 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Generationsskifte, men ändå inte. LRF?

VickyPollard  
#280687 Ny här och villrådig och vet inte ens om frågan passar på detta forum så skjuter lite hagelbössa..

Snart påbörjar vi processen för ett generationskifte/ köp av en fastighet med skog (och lite mark.) Ett rent generationsskifteskifte kan man inte säga det är då det hoppar över en generation och det blir inte helt enkelt då folk ska köpas ut, skog ska delfinansiera köpet osv ,osv och sitter och funderar på vem man ska ta hjälp av..

De enda jag känner till är LRF- konsult. Vad jag förstått är att dom anses bra men dyra. Kollade på deras sida och vilka som finns på min bostadort och dom såg samtliga ut att ha slutat grundskolan förra veckan. Debiterar dom per timme eller uppdrag? Vågar man ringa och fråga eller får man en räkning på det också?

Så finns det bättre alternativ? Eller ens andra alternativ?

Någon annan som gått igenom något sånt här och kan delge lite erfarenheter?   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Generationsskifte, men ändå inte. LRF?

busholle  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#280688 Jag och min far använde vår gemensamma revisor.
Men om vi vet var i landet det gäller så kanske någon har ett tips.

Användarvisningsbild

Re: Generationsskifte, men ändå inte. LRF?

mghg  
#280690 Det enklaste är att ringa och börja med frågorna: debiterar ni per timme eller uppdrag? kan man få ställa några frågor utan att ni debiterar?

Jag har flera gånger ställt frågor (dock ej avseende generationsskifte) till LRF Konsult utan att bli debiterad. Min uppfattning är att de säger till när det börjar kosta.

Avatar Fallback

Re: Generationsskifte, men ändå inte. LRF?

Dobben  
#280692 Vi använde Skogsbyrån när jag tog över gården. Minns inte vad det kostade, men tyckte nog att det fungerade bra. De värderade huset, marken och skogen samt skötte alla papper så att jag kunde lköpa ut en faster.

Avatar Fallback

Re: Generationsskifte, men ändå inte. LRF?

mooos73  
#280715 Du ska utan tvivel ta experthjälp men om LRF-Konsult är självskriven vet jag inte. Beror vart du bor men det finns andra företag som har lika bra eller bättre koll än LRF-Konsult. Många duktiga personer slutade på LRF-konsult för några år sedan när dom efter en omorganisation inte fick jobba som dom experter dom faktiskt var!

Användarvisningsbild

Re: Generationsskifte, men ändå inte. LRF?

Slurfi  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#280755 Jag har då bara goda erf av LRF Konsult, dyrt såklart men det är väl så i den branschen
när kunden knappt hittar sin egen bak.

Avatar Fallback

Re: Generationsskifte, men ändå inte. LRF?

svahn_kb  
#280775 Beror på vart du bor,men med risk för att göra reklam så finns det Skog och Lantbruk AB , en organisation som består av just gamla Lrf Konsult experter, gäller kanske främst södra Sverige. Kostar mycket- ja men en billig dålig är förmodligen dyrare i längden Vid generationskiften brukar debitering ske per timme, dels finns inget bra att mäta provisioner på och dessutom eftersom det är mer variation i uppdragen än en försäljning.

Avatar Fallback

Re: Generationsskifte, men ändå inte. LRF?

dwurg  
#280830 Bara för att någon är dyr betyder det ju inte att den är duktig tyvärr. Referenser från nöjda kunder är väl det bästa att gå på. Sen kan man ju inte säga att den organisationen är bra eller att den är dålig utan det beror ju helt på just den person som handlägger ärendet. Jag har ett exempel från LRF Konsult som är extremt dåligt på just ett generationsskifte, därav vet jag att dom är duktiga på att hålla varann om ryggen. Å andra sidan är det väl lika med dom flesta större organisationer. Men talar du om i vilken landsända som det gäller så finns det säkert nån här på forumet som har erfarenheter att delge. Sen finns ju areal också iaf på vissa ställen i landet.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).