Skogsfastigheter

Servitut, var hittar man dem?

7 inlägg 6794 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Servitut, var hittar man dem?

Simon.M  
#278681 Tänkte höra om någon vet vart man hittar servituten man har på fastigheten var inne o kikade på Lantmäteriets sida men fans inga äldre servitut än 1970 talet och min fastighet är sedan 1843 :)   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Användarvisningsbild

Re: Servitut

Sweden-viking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#278686 Du kan prova hos lantmäteriets riksarkiv.

:D :D :D

Avatar Fallback

Re: Servitut

Uffe  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#278698 Om det har varit ett laga-skifte så kolla i de handlingarna. Går att få mot kopieringskostnaden hos lantmäteriet. Lite svårtytt om det är handskrivet dock.

Avatar Fallback

Re: Servitut

Simon.M  
#278723 Får ringa Lantmäteriet o höra imorgon när det är vardag igen hittade 19 sidor handskrivet på nätet från 1844 men kan ju inte tyda vad det står :)

   TS
Avatar Fallback

Re: Servitut

Famag  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#278758 Kontakta inskrivningsmyndigheten för ditt område, där finns alla servitut som är giltiga registrerade.

Avatar Fallback

Re: Servitut

Simon.M  
#278759 Hörde att det Stog i ett papper att stamfastigheten där jag bor har servitut på en skogsväg gården styckades i 2 delar 1843 hur vet man vem som har stamfastigheten inga problem i dagsläget bara att köra där men grannen är 80 år så vill ju ha papper på det om det blir en tok som tar över där i framtiden :) när jag går in på min fastighet på Lantmäteriets sida står det något i stil med servitut ej utrett

   TS
Avatar Fallback

Re: Servitut

Simon.M  
#279702 Fått fram att vi är 3 fastigheter som är stamfastgheter på det servitutet så då är ju den vägen ok :) har blivit ett jädra bråk några grannar imellan om vägar o servituter så får försöka forska i dom andra vägarna jag har med så det inte blir problem i framtiden för mig med men känns ju ganska självklat att jag skulle ha servitut på dom då man inte kommer in i skogen på annat sätt än att hyra en helikopter :) men man ska ju inte vara för säker.

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).