Skogsfastigheter

Ska man bruka pcSKOG fält?

4 inlägg 3157 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Ska man bruka pcSKOG fält?

frågande och vetande  
#235253 Har länge funderat om man ska investera i pcSKOG fält??? använder pcSKOG gård i dagsläget och är nöjd med denna.

PcSKOG fält + deras handdator kostar ändå ca 16000 kr. Så jag skulle gärna vilja höra era åsikter vad ni tycker. Använder någon denna programvara redan? eller ska man helt enkelt vända på klacken och se sig om efter något annat?   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Användarvisningsbild

Re: Ska man bruka pcSKOG fält?

Peteflamingstar  
#235845 Utan att själv ha använt fältversionen så... tror jag nog att den är mest lämpat för yrkesfolk som gör planer och/eller uppdaterar dem, om man ska kunna räkna hem investeringen. Fördelen som planläggare är att du kan rita och digga i fält, istället för att få göra samma jobb en gång till vid datorn sen.

Självklart ska man få gå runt och uppdatera på sin egen fastighet, men har man skogen mest som hobby bör man kanske först träna på att samla in korrekta fältdata, skriva ner dem på en blankett, knalla hem och sätta sig vid datorn och knappa in dem. Fundera på syftet, vad du använder programmet till! Är du nöjd med Gårdsvarianten kanske det räcker i fortsättningen också!? Du får en bra GPS, taxeringsväst med relaskop, borr, höjdmätare mm för bra mkt mindre pengar än 16 papp...

Avatar Fallback

Re: Ska man bruka pcSKOG fält?

frågande och vetande  
#236308 Fick tipset att införskaffa fältdelen av en planläggare som rekommenderade den varmt. Men visst stämmer det som du nämner här att det går egenteligen lika bra med "papper och penna" tills man är tillbaka hemma vid skrivbordet och kan föra in uppgifterna för hand. Om man har en bra gps vill säga, tyvärr är min från yngre järnåldern och skulle nog behövas bytas ut.

Tacksam för ditt svar, ibland har jag lite för lätt att låsa mig fix på just en idé och linje tyvärr.

   TS
Användarvisningsbild

Re: Ska man bruka pcSKOG fält?

Peteflamingstar  
#236560 Jag arbetar som bl.a planläggare och använder faktiskt (hittills) papper o penna i fält. En anledning är dock att skogsägarföreningen som jag jobbar åt har utvecklat ett eget planprogram som (vad jag vet) hittills inte finns i någon bra fältversion. Däremot skulle jag inte klara mig utan GPS:n, den är smidig, pålitlig och oumbärlig!

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).