Skogsfastigheter

Att bygga upp skogsinnehav

9 inlägg 5046 visningar 5 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Att bygga upp skogsinnehav

Vedvid  
#226264 Ni som har byggt upp ett innehav själva, hur har ni gjort? Har ni tex ärvt/fått som gåva först och sedan köpt på er mer eftersom? Funderar mkt på det här så det vore kul att höra hur andra gjort :-)

Mvh   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Användarvisningsbild

Re: Att bygga upp skogsinnehav

JensSkoog  
#226267
Vedvid skrev:Ni som har byggt upp ett innehav själva, hur har ni gjort? Har ni tex ärvt/fått som gåva först och sedan köpt på er mer eftersom? Funderar mkt på det här så det vore kul att höra hur andra gjort :-)

Mvh

Køpte min førsta motorsåg i 1974 viss jag erindrar rett. Føre det lånte jag såger av min onkel, min chef och min sverfar. Senn har det blivit många såger och annat som hør med gjennom åren, køpt och ervt. Familjen vet va jag vill ha, så andra sakor har varit under julganen och til årmålsdagar. Det enda jag aldri har fått henderna på har varit en fyrhjulig skogstraktor, men jag måste klara som best med min tvåhjuls Agria och hemsvitsade sakor til den.

Avatar Fallback

Re: Att bygga upp skogsinnehav

Vedvid  
#226418 Ok, tack men jag tänkte snarare på innehav av skogsmark. Hur det kan gå till att bygga upp lite större arealer :0)

   TS
Avatar Fallback

Re: Att bygga upp skogsinnehav

Uffe  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#226435 Jag har köpt själv med lån och ihopsparade pengar till handpenning. Därefter div tillköp av grannar mm. Har 115 ha varav 95 skog idag. Spanar och håller koll på kommande objekt i trakterna som ev är på väg ut.

Användarvisningsbild

Re: Att bygga upp skogsinnehav

herjman  
#226438 Stter i samma sits som trådskaparen. Köpte huset mitt när det var högkonjunktur och får idag igen vad jag har i lån om jag säljer det men får bara igen ca 70% av byggmaterialkostnaden på mina omfattande renoveringar.

Tyvärr bor jag i en region där gårdar och skogsmark kostar multum, hade jag bott i Norsjö i Norrlands inland hade jag kunnat köpt 107 ha produktiv skog för mindre än jag får för min lilla gård enl Hemnet.

Inom 5-10 år planerar jag att köpa gård med lite skog men får då om jag vill hålla mig på rätt sida av tre miljoner nöja mig med ca 20 ha.

Till den dagen amorterar jag som en tokig på huset mitt.

Avatar Fallback

Re: Att bygga upp skogsinnehav

Vedvid  
#226442 Tack för snabba svar :-) har själv för ca två år sen köpt ett av mina fars skiften på ca 140 ha och nu vill jag gärna ha lite mer. Är ingen brådska men skulle vara kul. Köpte skogen mkt billigt (under 100kr/m3sk) så borde väl gå att finansiera tillköp med hjälp av skogen hoppas jag.

   TS
Avatar Fallback

Re: Att bygga upp skogsinnehav

charger  
#226458 ja det kan vara en bra början att få köpa av en nära släkting till rätt pris, och sedan hålla koll
på ngt i kring, har man inte den möjligheten ,kan en väg vara att köpa en av de alla ungskogs
fastigheter som är till salu nu förtiden , de kan kan kräva en hel del arb och e då inte så
attraktiva. De kan efter 8-10 år ha en mkt bra värdeutveckling.

Avatar Fallback

Re: Att bygga upp skogsinnehav

Midgård  
#226474 Att komma över mark i närheten är inte alltid så lätt. Byn där jag har gården består av 10 olika gårdar. Av dessa har inte mer än 1 st varit utannonserad på öppna marknaden under de senaste 100 åren.

Avatar Fallback

Re: Att bygga upp skogsinnehav

Vedvid  
#226520 Nä många fastigheter kommer ju tyvärr aldrig ut på marknaden så att lyckas köpa nåt grannskifte är ju inte alltid så lätt:-( nån som vet hur svårt/lätt det är att få köpa av bolagen? Har Stora som granne på en sida...

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).