Skogsfastigheter

Kommer nog att köpa..

4 inlägg 2831 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Kommer nog att köpa..

peter  
#931 en skogsfastighet av min pappa och hans syskon.Skogen är ca 240 hektar,total yta ca 300 hektar.Jag kan inte så mycket om skogsbruk så jag tänkte kolla lite här.Det ekonomiska är väl bland det första jag kommer att tänka på.Jag vet ännu inte hur mycket dom vill ha för fastigheten,men jag har ett par frågor i allafall.Om jag nu köper fastigheten för tex 2miljoner så måste jag finansiera det med att låna på banken,vilken bank tycker ni är bäst när det gäller företag mm?Det finns ett skifte som ska avverkas vet ej hur stort,men kan jag finansiera fastighetsköpet med inkomsterna från avverkningen?Eller hur ska man göra,för att låna 2 miljoner så får man en hög månadskostnad.Boningshuset måste renoveras,vilka avdrag kan man göra för det?Hur gjorde du när du köpte skogsfstighet?Kan någon rekommendera lite läsning om det ämnet.Tack på förhand.   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback
Fredrik  
#932 Hej Peter och välkommen till forumet!

Jag kan inte komma med några konkreta tips i ämnet, det är många faktorer som styr, men ett tips är att kontakta så många banker som möjligt för att bilda sig en uppfattning om vilken som är bäst för dig.

Vad jag vet så är inte utgifter bostadshus avdragsgilla på en fastighet.

Hoppas det finns andra som kommer med bra tips, och lycka till!

MvH Fredrik

Avatar Fallback
Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#935 Börja med att läsa denna bok? Jag tycker den är bra (och så är den gratis på nätet)

http://www.skogsagarna.se/media/PDF%20F ... 202005.pdf

Avatar Fallback
nisse  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#937 Gå på bibblan och låna boken Skog av Claes Tjäder och Staffan Seth.
Mycket lättläst och bra skriven.
Ang. banklån ska du givetvis begära in offerter från alla banker och låna där det är förmånligast. Ett bra och utförligt offertunderlag ger bankerna bättre möjlighet att värdera lånet.
Kom ihåg att banker inte gärna betraktar avverkninsmogen skog som en säkerhet. När det gäller släktköp går det säkert att skriva en skuldrevers till säljaren som löses när virkeslikviden utfallit.

Lycka till med affären!

/Nisse

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).