Skogsfastigheter

Ansvar vid olycka

7 inlägg 3623 visningar 4 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Ansvar vid olycka

hala  
#181450 Jag har på minfastighet ett uthus med skiffertak som börjat läcka. Jag har via blocket skänkt bort skiffret mot nerplockning. Jag lägger sedan plåt. Vem blir ansvarig om den som plockar ner skadar sig. Kan personen som plockar ner anses som anställd.

Hazze   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Användarvisningsbild

Re: Ansvar vid olycka

finskpinne  
#181453 Jag vet inte riktigt hur det ligger till. Men jag skulle kunna tänka mig att du blir ansvarig eftersom du äger huset... Jag har flera bekanta som har byggt/håller på att bygga eller renovera hus och dom har tagit en tillfällig försäkring på såna som bara är där och hjälper till frivilligt(släkt och vänner) utan lön. Dom försäkringarna kostar näst intill ingenting (åtminstone här i Finland). Det kan ju gå att ta en sån om du är orolig att dom kommer att kräva pengar av dig om det händer nåt...

Avatar Fallback

Re: Ansvar vid olycka

Uffe  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#181455 Sälj det för en krona. Vid olycka kommer de anses vara anställda eftersom de får ersättning (skiffertaket) för sitt arbete.En medhjälpaförsäkring som nämnts har jag alltid. Det är ju inte så kul om en kompis gör illa sig och så har man ingen försäkring.

Avatar Fallback

Re: Ansvar vid olycka

foton  
#181463 Fick ett erbjudande i dag från läns försäkringar om en medjälpareförsäkring för 250 kr. gäller ett år.

Avatar Fallback

Re: Ansvar vid olycka

hala  
#181468 Tack för Era synpunkter. Jag fick också erbjudandet från Länsförsäkringar så det verkar vettigt att teckna försäkring. Jag betalade i dag. Vad jag förstår täcker den även mågar m.m. som kommer för att hjälpa till. Även barn som inte bor hemma längre inkluderas eller har jag tolkat villkoren fel.

Hazze

   TS
Avatar Fallback

Re: Ansvar vid olycka

nordtravare  
#181477 Vedhuggare skriver man ju avtal med att dom köpt det på rot så får dom ansvara själv.

Användarvisningsbild

Re: Ansvar vid olycka

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#181514
hala skrev:Tack för Era synpunkter. Jag fick också erbjudandet från Länsförsäkringar så det verkar vettigt att teckna försäkring. Jag betalade i dag. Vad jag förstår täcker den även mågar m.m. som kommer för att hjälpa till. Även barn som inte bor hemma längre inkluderas eller har jag tolkat villkoren fel.

Hazze


Fick också erbjudandet från Länsförsäkringar idag.

Villkor:
Olycksfallsförsäkringen gäller för tillfälligt anlitad arbetskraft, oavsett nationalitet, i arbete och under denna tid medhjälparen är anlitad på gården.

Olycksfallsförsäkringen gäller inte för make, eller maka, delägare eller hemmavarande barn. Inte heller för fast (tillsvidareanställd arbetskraft eller egna företagare.

Så har barnet flyttat ut (och skrivit sig på sin nya adress), så bör de omfattas av försäkringen. Ring och kolla för säkerhets skull.
/Niklas

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).