Skogsfastigheter

Bästa skogsboken??

7 inlägg 7886 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Bästa skogsboken??

Skogsnovis  
#162647 Hej som nybliven skogsägare letar jag efter en bok som kan reda ut den praktiska ekonomin kring skogsägande. Har ni några tips? (Stefan Seths bok är slut på förlaget).   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Bästa skogsboken??

skogsbjörn  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#162649 skogsstyrelsen har bra litteratur, äger själv en bok som heter "grönare skog" somjag tycker är bra. Annars har ju skogma en massa böcker också, bland annat "grundbok för skogsägare"

Avatar Fallback

Re: Bästa skogsboken??

awes  
#162938 De flesta "skogsböcker" har väldigt lite om den ekonomiska delen av skogsägandet.

Det finns en bok som heter PS:Praktiskt Skogsbruk (551 kr på Bokus) som enligt innehållsförteckningen kan vara något. Man kan provläsa några sidor via smakprov.se (länk från Bokus).
Någon med recension av denna bok?

Avatar Fallback

Re: Bästa skogsboken??

Runtorparen  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#162941 Första tanken är P.S som awes sa. denna kallas även skogsbibeln. vill man inte ha en så dyr bok så har lrf en bok dom släpper varje år som heter skogsägarens företagsbok, denna tar upp mer ekonomi och bokföring. sen har även sydved haft en bok (vet inte om den går att få tag på än) som heter aktiv skogsskötsel, men den är mer en skötsel bok men förklara väldigt bra om man är ny skogsägare.

Avatar Fallback

Re: Bästa skogsboken??

alias  
#162969 Är det ekonomi runt det rent praktiska (ekonomin i enskilda skogsbruksåtgärder) eller gäller dina funderingar skattefrågor?

MVH
Alias

Avatar Fallback

Re: Bästa skogsboken??

Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#162970 Jag rekommenderar denna bok!

http://www.bokus.com/bok/9789127349780/ ... s-ekonomi/

Avatar Fallback

Re: Bästa skogsboken??

Skogsnovis  
#163315 Hej och tack ska ni ha för alla svar! Har beställt en av böckerna.
Efter att ha läst på lite här i forumet inser jag att det nog är bokföringshjälp vi behöver (också). Ska deklarera en liten skogsfastighet för första gången.
Är det någon som kan rekommendera en bra och klok redovisningskonsult? Vi bor i Stockholm har ruggigt dåliga erfarenheter av LRF konsult än så länge men någon kanske känner till en bra person som jobbar där eller någon annanstans?

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).