Skogsfastigheter

Värderingsman

5 inlägg 1489 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Värderingsman

Skogsnovis  
#155993 Hej! Behöver hitta en värderingsman som kan hjälpa oss att värdera upp värdet på skogen och skriva ned värdet på ett slitet bostadshus och gammal lada jmfrt med taxeringen. Vi har en färsk värdering av skogen som Naturvårdsverket gjort + aktuellt inköpspris av hela fastigheten att luta oss mot.
Det är alltså proportionerna vi vill åt, detta för att skjuta upp en skattesmäll.
Mindre skogsfastighet i Stockholms län. Är det någon som kan tipsa om en smidig värderingsman som skulle kunna åta sig att göra jobbet relativt snabbt?   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Värderingsman

Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#156037 Normalt är det taxeringsvärdets fördelning man går efter, men ni skall försöka med marknadsvärde? Hör av dig hur det gick!

Avatar Fallback

Re: Värderingsman

Skogsnovis  
#156188 Jo, vi har fått okej från Skatteverket eftersom skogen värderades i princip samtidigt som vi köpte fastigheten. Förutsättningen är att vi har en sammanhållen värdering.

   TS
Avatar Fallback

Re: Värderingsman

svahn_kb  
#156194 Bland annat Lrf konsult har auktoriserade fastighetsvärderare när det gäller skog och lantbruk. Det finns säkert flera konsulter i Stockholm som kan göra detsamma

Avatar Fallback

Re: Värderingsman

Skogsnovis  
#156202 Tack, vi har haft en del kontakt med lrf konsult men de har varit extremt struliga. Finns fler tips?

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).