Skogsfastigheter

Finansiera en aktiv fritid

4 inlägg 2352 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Finansiera en aktiv fritid

skytt  
#145864 Jag skulle behöva lite rådgivning kring en liten skogsfastighet på drygt 10ha som jag funderar på att köpa. Mitt enda syfte med att köpa lite skog är att komma ut emellanåt och röra lite på mig då jag sitter på kontor hela dagarna samt nöjet att tillbringa några helger om året i ”egen skog”.

Det jag är ute efter är alltså att skogen inte får kosta mig för mycket per månad/år utan helst skall det gå runt med en rimlig arbetsinsats, säg 150-200h om året. Då jag är helt nybörjare på skog och att läsa skogsbruksplaner har jag inte en aning om vad man bör lägga för bud och vad man kan göra för att få affären att gå runt ex sälja ved, svamp, jakträtt, avverka etc... Nämnas bör kanske att skogen ligger utanför Ulricehamn i Västra Götaland och är utan byggnader.

Bifogar en beskrivning över skogen och jag är oerhört tacksam för alla kommentarer jag kan få kring vad den borde kosta och om det går att göra något för att löpande finansiera räntor då det till största delen blir med lånade pengar den skulle betalas.

Tack på förhand

plan.png
   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Finansiera en aktiv fritid

nisse  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#145870 Det skrivs mycket om "gröna" intäkter, svampplockning, turism etc, men min uppfattning är att det mera låter bra och politiskt korrekt. I praktiken är det få fastigheter där annat än virke drar in pengar av betydelse.

/Nisse

Användarvisningsbild

Re: Finansiera en aktiv fritid

Uvskogen  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#145882 Låter som ett utmärkt syfte .Lönsamt blir det aldrig när det är så litet, inte under din livstid i varje fall. Skulle vara om du kan göra några häftiga kombinationer runt förlustavdrag då. Annars så får du, som jag, räkna hem kostnaden i just den underbara känslan av att arbeta i egen skog. Jag gick över till ren vedeldning dessutom så jag kan ta rätt på veden, ger förstås lite intäkt. Annars kostar alla skogsgrejor massor, hur roliga de än är.

Pris för skogen, jag kollade vad experterna sa, typ sådana som brukar svara här. Sedan kollade jag LRFs statistik och frågade folk runt där skogen är. Efter det la jag på 20% på medelvärdet av alla förslag och sen bjöd jag. De 20% var min "vill ha" kostnad :smile:

Det gick bra och nu har min skog. :grin:

Avatar Fallback

Re: Finansiera en aktiv fritid

Röjkvist  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#145884 500 000kr är väl rimligt, mark tillverkas inte längre!

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).