Skogsfastigheter

Jakträtt

7 inlägg 5398 visningar Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Jakträtt

Djang  
#10405 Tänkte höra om det är nån som har nån idé om vad man kan ta för att hyra ut jakträtten på sin fastighet. Storlek 68 hektar, ca 58 hektar skogsmark.
Är inte alls insatt i sånnt eftersom jag nyss har köpt en gård. Så alla inkomster är välkomna :wink:   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Användarvisningsbild
Magnus M  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#10406 Beror väl lite på hur vilttillgången är i området och vart i Sverige det är. Ingår marken i nått Viltvårdsområde/älgskötselområde? Priserna varierar från ca 20kr/ha o år till 100lappen.
Själv tycker jag 20 är skitbilligt o 100 svindyrt. Om min grannmark vart ledig skulle jag kunna tänka mig 50-60 som mest.

Magnus M

Användarvisningsbild
Skogshuggarn  
#10407 Pris-spannet är ganska så stort mellan norra norrlands inland och tex några mil utanför Stockholm, så du får nog precisera lite bättre.
Sedan beror det på vad man kan erbjuda jaktmässigt?, är det småvilt-högvilt eller båda delarna?.

Avatar Fallback
Djang  
#10409 Ok, ligger i södra småland! Ingen aning vilka djur som bor i skogen, men antar att det är både älg, hare, vildsvin.

   TS
Användarvisningsbild
Magnus M  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#10411 Du har ingen pejl på vad dom tar runtomkring? Du kan ju alltid annonsera ut det till högstbjudande annars. En risk om du tar ett högt pris är ju att dom "skjuter rent" o sen drar till nåt annat ställe. Det bästa är ju att få ett vettigt pris o att dom sköter viltvården på ett bra sätt o att dom är försiktiga med skogen(plantor o sånt).
Som jägare vill man ha ett långt kontrakt(iaf jag), tex 5år för då kan man va säker på att man får tillbaka nåt om man sköter viltvården på ett bra sätt. Bolagen skriver oftast inte på mer än 1 år. Dom tänker kortsiktigt o vill få ut högsta möjliga pris varje år.

Magnus M

Användarvisningsbild
Skogshuggarn  
#10413
Djang skrev:Ok, ligger i södra småland! Ingen aning vilka djur som bor i skogen, men antar att det är både älg, hare, vildsvin.


Frågan är snarare vad du har rätt att jaga bland skogen innevånare.
Ingår inte fastigheten i vvo/jvo/jaktklubb så borde du kunna ansöka om egen A eller B licens på älg och det gör arrendet mera "attraktiv" = mera betalt.
Södra småland är inte mitt område, så ett exakt pris vill jag inte sätta för jaktarrendet, men räkna med allt från tusenlappen och upp emot ett par tusen.

Personligen skulle jag själv försöka fälla en älg på marken och fylla "frösaboxen" med älgkött.

Användarvisningsbild
Skogshuggarn  
#10414 Arrende för jakt eller jord ska man aldrig teckna på längre tid än 12 månader.
Det har med fastighetsägarens sk "besittningsskydd" att göra.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).
Liknande Trådar