Skogsfastigheter

Pekpinnar och reservat, när är det klart?

3 inlägg 1038 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Pekpinnar och reservat, när är det klart?

Orsa  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#801174 Hade otur när jag tänkte på denna sak.
Jag tänkte att det skulle vara klart och avvecklat på bl a Länsstyrelsen när man avsatt de 2-3% av produktiv skogsmark som man talade om initialt.
Hade otur en gång till när jag litade på att man ändå skulle vara klara när målet uppnåtts som då senare blivit framflyttat till ca 5%.
Nu är det väl i realiteten, om dom är ense hur man räknar arealer i detta land längre, uppåt 10%.

Började känna olust någonstans mellan 5 och 10% att ana oråd då uttalandena blev mer svävande och man insåg att det hade etablerats en yrkeskår som hade fått börja ratta en "apparat" som uppnått kritisk massa. Hjulen snurrade hela tiden vidare på myndigheterna utan att stanna ens över sport-, påsk-, jul- eller sommarlov.

När kommer man bli klar?
Det enda som föder maskineriet, i huvudsak, tycks vara mer och mer hektar. Inte räntan, bara kapitalet liksom.
Ja, även annat men i princip är det sådant som har värde för ägaren eller som ger ekonomisk avkastning som är skadligt och ska ändras. Eller kanske nyckelordet är stoppas genom förbud eller försvårande. Idag finns ju alla bössorna laddade med alla fridlysta växter, småfåglar, mm så att något öht tillåts är ju egentligen på en godtycklig nåder.
Vad kommer dessa avdelningar med tjänstemän få för uppgifter framöver. Mer av samma?
Hur tror ni att det blir framöver?   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Pekpinnar och reservat, när är det klart?

isteskog  
#801206 Åt helvete såklart! 😱

Avatar Fallback

Re: Pekpinnar och reservat, när är det klart?

Sommar  
#801542 Jag tror det är viktigt att lyfta fram de destruktiva konsekvenser som blir av utökningen av naturreservat och nya förbud. Ligga på politiker, hålla ihop och protestera. Finns starka krafter som vill att skogen ska stå. Fast barkborrar, andra insekter, bränder kom kommer att förstöra den kolsänka man säger sig vilja skapa.

Annons:
Skogsnolia 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).