Sida 1 av 1

Hur man får veta

Postat: ons 16 sep 2009, 17:55
av Uvskogen
Fick bra hjälp från en person på länsstyrelsen idag. Visade sig att de har en karttjänst där man kan se alla möjliga "naturkopplade" skydd inklusive Skogsstyrelsens! Och det är inte få anledningar de har om de vill ta skog och mark från en :surp:

(vet inte om alla länsstyrelser har det, men här är länken till den i Dalarna i varje fall så får ni se http://www3.dalarna.se/website/RUM/htm/viewer.asp )

Bifogar en bild runt min lilla skog, den känns ännu mindre nu, inklämd som den är :???: . Min skog är ungefär det som ligger inom den svarta cirkeln, resten är markeringar för olika typer av skydd :???:
Runt mig 3.jpg

Re: Hur man får veta

Postat: tor 17 sep 2009, 04:10
av Niking
De publika GIS-tjänsterna är bra, men det kan vara värt att kolla runt på olika myndigheters GIS-tjänster för att få en bättre överblick. Kolla in GIS-tjänsterna från Länsstyrelsen, Vattenmyndigheten (Vattenkartan), Skogsstyrelsen (Hänsynskartan och Skogens Pärlor), Riksantikvariämbetet (FMIS).

Tänk på att länsstyrelsen har en tjänst, där olika teman kan laddas ner som Shape-filer. Dessa Shape-filer kan förhandsgranskas på nätet. Skogsstyrelsen har också en liknande tjänst (Skogens källa), men den är dessvärre lösenordskyddad

Dock vilja jag varna för två potentiella och allvarliga brister hos dessa GIS-tjänster:

    1 Hur aktuell är databasen? Det kan ha gjorts nya fynd på din mark som ännu inte hunnit redovisats på GIS-tjänsten, men som kan vara grund för konfiskation eller ett avslag på en hyggesanmälan.

    2 Redovisas verkligen allt, eller finns det fynd som myndigheten medvetet valt att inte redovisa - som kan vara grund för konfiskation eller ett avslag på hyggesanmälan?


Jag vill passa på att länka till den uppsats i ämnet som jag skrev för några år sedan http://www.his.se/PageFiles/3656/Publik ... anguage=sv
/Niklas

Re: Hur man får veta

Postat: fre 18 sep 2009, 21:19
av orre
Här är länken till alla län

http://gis.lst.se/lanskartor/