Skogsmiljö och Trädlära

3,1 miljoner hektar skog brinner i Ryssland

4 inlägg 1318 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

3,1 miljoner hektar skog brinner i Ryssland

Fredrik Reuter  
#579248 I delar av Sibirien råder nu undantagstillstånd då enorma skogsbränder rasar i Ryssland. Det estimeras att 3,1 miljoner hektar skog brinner just nu i delrepubliken Sacha. Som jämförelse så brann totalt 25.000 hektar i Sveriges skogsbränder i fjol (2018).

Flygtrafiken har fått stängas av i området på grund av röken och många invånare i städer i Ryssland för uppsöka sjukvård för den svåra röken som sprider sig från skogsbränderna.

Skogsbränder i dessa områden är inte ovanligt och orsakas av åska på sommaren när marken är torr. Men i år är skogsbränderna större än normalt och miljöorganisationen Greenpeace säger nu att skogsbränderna i år är så omfattande att de kan generera långsiktiga klimatkonsekvenser. Anledningen är främst sot och aska från skogsbränderna blåser in över isarna i Arktis och påskyndar issmältningen.

Det verkar inte heller göras några större insatser från Ryska staten att släcka skogsbränderna. Insatserna sätts in först när värdet på de beräknade skadorna överstiger kostnaderna för eldsläckningen.

På Yle.fi kan du se ett filmklipp från bränderna.

https://svenska.yle.fi/artikel/2019/07/ ... varmningen   TS
Skogssällskapet, ser du potentialen i din skog?
Avatar Fallback

Re: 3,1 miljoner hektar skog brinner i Ryssland

rokon  
#579251 På sikt så kommer älgstammen att öka i Ryssland (som inte alls är lika stor/ha) när sly och plant växer upp där samt ger gott bete för älgarna, kanske förhoppningsvis våra älgar finner det så pass lockande så att de emigrerar i stora skaror?

Avatar Fallback

Re: 3,1 miljoner hektar skog brinner i Ryssland

isteskog  
#579256 Snacka om vandringsälgar i så fall! ...... 😉

Användarvisningsbild

Re: 3,1 miljoner hektar skog brinner i Ryssland

anersimyra  
#579263
isteskog skrev:Snacka om vandringsälgar i så fall! ...... 😉

Man kanske skulle starta upp ett ” älgfärjerederi ”..😃🛳🦌🦌🦌🦌🦌🦌🦌🦌🦌🦌

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).