Sida 2 av 9

Re: Mytbildning kring ekologisk produktion

Postat: mån 12 feb 2018, 13:41
av Niking
"Det är lättare att lura människor än att övertyga dem att de blivit lurade." - Mark Twain

Just därför har vi fortfarande alternativodlad mat.
/Niklas

Re: Mytbildning kring ekologisk produktion

Postat: mån 12 feb 2018, 18:10
av longframe200
Precis, de som har förstått att de blivit lurade vill självklart att det ska finnas ett alternativ utan kemikalier, gifter och tillsatser.

Re: Mytbildning kring ekologisk produktion

Postat: mån 12 feb 2018, 19:09
av Niking
Nja, det är nog de som köper alternativodlat som är grundlurade av ekoindustrin.
/Niklas

Re: Mytbildning kring ekologisk produktion

Postat: tis 13 feb 2018, 00:14
av longframe200
:)

Den dag någon oberoende forskare hittar modet att stå i mot livsmedel jättarnas tryck och tittar närmre på vad denna cocktail av kemikalier, gifter och tillsatser gör med våra kroppar får vi säkert svar på frågan.

”Sedan vi börjat introducera för vår kropp främmande industriprocessad mat under 1900-talet, har de metabola sjukdomarna exploderat i en pandemi över hela världen”

Om man intresserar sig för människans evolution (även maten) kan jag rekommendera boken Gryning över Kalahari : hur människan blev människa av Lasse Berg. Fantastisk bok och författare.

https://www.bokus.com/bok/9789170376818 ... -manniska/

Re: Mytbildning kring ekologisk produktion

Postat: tis 13 feb 2018, 00:34
av svampbob
longframe200 skrev::)

Den dag någon oberoende forskare hittar modet att stå i mot livsmedel jättarnas tryck och tittar närmre på vad denna cocktail av kemikalier, gifter och tillsatser gör med våra kroppar får vi säkert svar på frågan.

”Sedan vi börjat introducera för vår kropp främmande industriprocessad mat under 1900-talet, har de metabola sjukdomarna exploderat i en pandemi över hela världen”

Om man intresserar sig för människans evolution (även maten) kan jag rekommendera boken Gryning över Kalahari : hur människan blev människa av Lasse Berg. Fantastisk bok och författare.

https://www.bokus.com/bok/9789170376818 ... -manniska/


Sanningen är väl att innan 1900-talet var det väldigt få som var rika nog för att äta sig sjuka. Nu är maten och sockret väldigt billigt och arbetslivet och vardagen i princip helt befriad från fysisk ansträngning.

Forskarna verkar inte ha några problem med att stå emot industrin snarare verkar dom se det som sin uppgift. Hur mycket forskning har inte utförts för att bevisa att GMO är skadligt eller att Roundup är farligt utan att man har lyckats hitta några belägg för sina teorier.

Re: Mytbildning kring ekologisk produktion

Postat: tis 13 feb 2018, 01:17
av longframe200
Med 30000 lobbyister i Bryssel krävs inte mycket för att förstå vem som formar sanningen.

Re: Mytbildning kring ekologisk produktion

Postat: tis 13 feb 2018, 01:25
av svampbob
longframe200 skrev:Med 30000 lobbyister i Bryssel krävs inte mycket för att förstå vem som formar sanningen.


Du har helt rätt men det är 300 miljoner lobbyister i Bryssel och minst lika många i Strasbourg och då är inte ens de utomjordiska lobbyisterna medräknade =))

Re: Mytbildning kring ekologisk produktion

Postat: tis 13 feb 2018, 09:57
av longframe200
Ojdå, där ser man.

Re: Mytbildning kring ekologisk produktion

Postat: tis 13 feb 2018, 11:29
av ocke
longframe200 skrev:Med tanke på alla kemikalier och gifter som används vid odling/uppfödning, och den uppsjö av olika tillsatser som livsmedelsindustrin använder sig av blir mitt val enkelt.

Det behövs endast medvetenhet, sunt förnuft och logisk tänkande för att inse fördelarna med så kallad ekologisk mat, men all ”ekologisk” mat är inte fri från kemikalier, gifter och tillsatser. Girighet kan få många att fuska.

https://www.svd.se/kemikalierester-i-maten

http://www.wwf.se/press/1131849-kemikalier-i-maten

https://newsvoice.se/2018/02/09/frukt-o ... evigt-liv/

https://www.aktavara.org/News.aspx?r_id=181593

Det är lättare att lura människor än att övertyga dem att de blivit lurade. - Mark Twain


Jag tror även att man behöver en stor andel sunt förnuft när man handlar på Maxi och Coop. "Ekologisk"-livsmedel är big business med stor marginaler i mellanleden. Man blir lurad att betala för mycket för mat där pengarna går direkt ner i handlaren och industrins fickor istället för miljön.

De stor matkedjorna har i stort sätt monopol på marknaden och sätter villkor på leverantören därefter. Min filosofi är att välja lokalt framför ekologiskt vilket medför en öka kunskap, medveten och makt för konsumenten.

För att använda "Äkta varas" gnällaffärsidé: sluta köp private label då man inte har någon koll alls på vilken leverantör det är dag till dag och där monopol-utnyttjandet är som störst.

Re: Mytbildning kring ekologisk produktion

Postat: tis 13 feb 2018, 12:39
av longframe200
Precis, därför inhandlar vi stor del av våra livsmedel lokalt och/eller hos oberoende handlare, men fortfarande utan kemikalier, gifter och tillsatser.

Re: Mytbildning kring ekologisk produktion

Postat: tis 13 feb 2018, 14:56
av svampbob
longframe200 skrev:Ojdå, där ser man.


Jag blir bara så trött när någon börjar skylla ifrån sig när han inte har några belägg för sin påståenden. Det kan vara Chemtrails, judiska konspirationer, CIA eller nu som senast Lobbyister.

Re: Mytbildning kring ekologisk produktion

Postat: tis 13 feb 2018, 20:32
av Hema
svampbob skrev:
longframe200 skrev::)

Den dag någon oberoende forskare hittar modet att stå i mot livsmedel jättarnas tryck och tittar närmre på vad denna cocktail av kemikalier, gifter och tillsatser gör med våra kroppar får vi säkert svar på frågan.

”Sedan vi börjat introducera för vår kropp främmande industriprocessad mat under 1900-talet, har de metabola sjukdomarna exploderat i en pandemi över hela världen”

Om man intresserar sig för människans evolution (även maten) kan jag rekommendera boken Gryning över Kalahari : hur människan blev människa av Lasse Berg. Fantastisk bok och författare.

https://www.bokus.com/bok/9789170376818 ... -manniska/


Sanningen är väl att innan 1900-talet var det väldigt få som var rika nog för att äta sig sjuka. Nu är maten och sockret väldigt billigt och arbetslivet och vardagen i princip helt befriad från fysisk ansträngning.

Forskarna verkar inte ha några problem med att stå emot industrin snarare verkar dom se det som sin uppgift. Hur mycket forskning har inte utförts för att bevisa att GMO är skadligt eller att Roundup är farligt utan att man har lyckats hitta några belägg för sina teorier.

Källa på att roundup skulle vara ofarligt?

Re: Mytbildning kring ekologisk produktion

Postat: tis 13 feb 2018, 20:39
av busholle
Hema skrev:
svampbob skrev:
longframe200 skrev::)

Den dag någon oberoende forskare hittar modet att stå i mot livsmedel jättarnas tryck och tittar närmre på vad denna cocktail av kemikalier, gifter och tillsatser gör med våra kroppar får vi säkert svar på frågan.

”Sedan vi börjat introducera för vår kropp främmande industriprocessad mat under 1900-talet, har de metabola sjukdomarna exploderat i en pandemi över hela världen”

Om man intresserar sig för människans evolution (även maten) kan jag rekommendera boken Gryning över Kalahari : hur människan blev människa av Lasse Berg. Fantastisk bok och författare.

https://www.bokus.com/bok/9789170376818 ... -manniska/


Sanningen är väl att innan 1900-talet var det väldigt få som var rika nog för att äta sig sjuka. Nu är maten och sockret väldigt billigt och arbetslivet och vardagen i princip helt befriad från fysisk ansträngning.

Forskarna verkar inte ha några problem med att stå emot industrin snarare verkar dom se det som sin uppgift. Hur mycket forskning har inte utförts för att bevisa att GMO är skadligt eller att Roundup är farligt utan att man har lyckats hitta några belägg för sina teorier.

Källa på att roundup skulle vara ofarligt?

Det är det inte, det ligger i samma farlighetsklass som bacon vilket innebär något mindre farligt än alkohol men farligare än vatten.

Re: Mytbildning kring ekologisk produktion

Postat: tis 13 feb 2018, 21:28
av svampbob
Den dag någon oberoende forskare hittar modet att stå i mot livsmedel jättarnas tryck och tittar närmre på vad denna cocktail av kemikalier, gifter och tillsatser gör med våra kroppar får vi säkert svar på frågan.

”Sedan vi börjat introducera för vår kropp främmande industriprocessad mat under 1900-talet, har de metabola sjukdomarna exploderat i en pandemi över hela världen”

Om man intresserar sig för människans evolution (även maten) kan jag rekommendera boken Gryning över Kalahari : hur människan blev människa av Lasse Berg. Fantastisk bok och författare.

https://www.bokus.com/bok/9789170376818 ... -manniska/[/quote]

Sanningen är väl att innan 1900-talet var det väldigt få som var rika nog för att äta sig sjuka. Nu är maten och sockret väldigt billigt och arbetslivet och vardagen i princip helt befriad från fysisk ansträngning.

Forskarna verkar inte ha några problem med att stå emot industrin snarare verkar dom se det som sin uppgift. Hur mycket forskning har inte utförts för att bevisa att GMO är skadligt eller att Roundup är farligt utan att man har lyckats hitta några belägg för sina teorier.[/quote]
Källa på att roundup skulle vara ofarligt?[/quote]
Det är det inte, det ligger i samma farlighetsklass som bacon vilket innebär något mindre farligt än alkohol men farligare än vatten.[/quote]

Det är ju så att många har varit väldigt angelägna om att visa att GMO och Roundup är farligt och väldigt mycket forskning har bedrivits men inga belägg har hittats.

Det här är rätt intressant när det kommer till att bedöma doser.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Banana_equivalent_dose

Re: Mytbildning kring ekologisk produktion

Postat: tis 13 feb 2018, 21:45
av busholle
Nu hände något med citeringen i inlägget.