Skogsmiljö och Trädlära

IKEA blir nya medlemmar i svenska FSC

1 inlägg 1639 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

IKEA blir nya medlemmar i svenska FSC

Torbjörn Johnsen  
#484268 Enligt FSCs sajt så har nu IKEA blivit medlemmar i svenska FSC. IKEA var en gång i tiden med och grundade FSC och de har under åren arbetet mycket med WWF när det gäller skogscertifiering. IKEA väljer nu att bli medlem i den svenska FSC-organisationen och så här skriver FSC i sin pressinformation:

-Att IKEA väljer att bli medlemmar spelar stor roll för Sveriges och världens skogar. Som medlem i FSC får man vara med att utforma våra regelverk och påverka hur vi i framtiden ska bruka våra skogar, säger Lena Dahl verksamhetschef vid Svenska FSC.

Mycket av det trä som IKEA använder kommer från Sverige. Med deras mål att 100 % ska vara antingen FSC-certifierat eller återvunnet till 2020 ser de gärna att fler småskogsbrukare FSC-certifierar sina skogar och att fler sågverk FSC-certifierar sin verksamhet.


Kanske kan FSC ändå vara en viktig "motpol" till de värsta aktivisterna som vill stoppa och förbjuda det mesta av avverkning och skogsbruk? FSC har egna standards för det svenska skogsbruket anpassat till våra förutsättningar. De beskriver sitt uppdrag så här:

Forest Stewardship Council ska arbeta för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.


Notera att skogsbruket även ska vara "ekonomiskt livskraftigt". Det är ju inget som aktivisterna stödjer, snarare tvärt om.

Läs hela presstexten här.   TS
Skogssällskapet, ser du potentialen i din skog?
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).