Skogsmiljö och Trädlära

Naturvårdsaktivisterna har samlats för att ytterligare utvid

5 inlägg 6349 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Naturvårdsaktivisterna har samlats för att ytterligare utvid

Skogsvaktaren  
#451627 Nu måste vi göra något för att rädda äganderätten, landsbygden och näringsfriheten.

Läs bifogad artikel. Naturvårdsaktivisterna har samlats för att ytterligare utvidga intrånget i äganderätten.

Nu skriver de till ministern för att Skogsstyrelsen skall få mycket mer pengar till inventeringen i inlandet.
I inlandet har vi kanske det mest olönsamma markägandet.
Inlandsbornas inkomster kommer att få ytterligare begränsningar.
Det här börjar övergå till en lönefråga för inlandsborna.

20170420 Miljöministern tar emot upprop mot skogs.doc


Miljöministern tar emot upprop mot skogs-gd
Av Johanna Alskog | 19. april 2017

Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist. (Foto: Foto: Skogsstyrelsen)
SKOGSSTYRELSEN. 120 forskare och tjänstemän har skrivit under protesten mot Skogsstyrelsens beslut att pausa inventeringen av nyckelbiotoper i nordvästra Sverige. 26 av dessa är myndighetens egna anställda.
beslutet om pausen i nyckelbiotopsinventeringen är högst olämplig och bör upphävas omedelbart. För att nå upp till nationella och internationella miljömål måste samtliga oskyddade
värdekärnor, där även nyckelbiotoper ingår, undantas från skogsbruk

Sju professorer ligger bakom det upprop mot Skogsstyrelsens generaldirektörs beslut om en paus i inventeringen av nyckelbiotoper i nordvästra Sverige. Totalt har 120 personer skrivit under uppropet som på onsdagen lämnas över till miljöminister Karolina Skog (MP).
– Vi är nu 120 forskare och tjänstepersoner som är eniga och vädjar nu till miljöministern att verka för att inventeringspausen av nyckelbiotoper upphävs och att alla värdekärnor undantas från skogsbruk. Dessa skogar får inte heller huggas ner för att kortsiktigt öka uttaget av biomassa. Avverkningar av dessa skogar riskerar att leda till ökad klimatpåverkan och vi behöver dessa artrika och funktionella ekosystem i ett klimat som förändras. Skogarna i nordvästra Sverige är unika i ett europeiskt perspektiv och det är mycket bekymmersamt att sluta kartlägga dessa skogar, säger Lars Ericson, professor emeritus i ekologisk botanik, Umeå universitet, i ett uttalande.
Forskare och tjänstemän
Av de som har skrivit under uppropet är 77 forskare, 26 tjänstemän anställda på Skogsstyrelsen (varav fyra valt att vara anonyma), 13 tjänstemän på olika länsstyrelser och fyra tjänstemän på kommuner.   TS
Avatar Fallback

Re: Naturvårdsaktivisterna har samlats för att ytterligare u

Bosse1  
#451659 "Naturvårdsröjningar och andra manuella arbeten
LÄNSSTYRELSEN ÖSTERGÖTLAND, Linköping

Anbudsinbjudan

Länsstyrelsen Östergötland (org nr 202100-2270), naturvårdsenheten, inbjuder er härmed att inkomma med anbud som syftar till att teckna ramavtal gällande "Naturvårdsröjningar och andra manuella arbeten".

Allmän beskrivning och syfte

Syftet med upphandlingen är att tillgodose behovet av kompetent arbetskraft som på ett effektivt sätt genomför motormanuella arbeten (med exempelvis motorsåg och röjsåg) samt manuella arbeten i naturreservat och andra skyddade områden i Östergötlands län.

Länsstyrelsen Östergötland ansvarar för skötseln av merparten av länets ca 240 naturreservat, ca 200 andra skyddade områden och 140 Natura 2000-områden som inte är naturreservat. För att natur- och kulturvärdena i områdena ska bibehållas och utvecklas krävs i många fall RÖJNING, GALLRING och AVVERKNING. Områdena omfattar ett stort antal naturtyper som alla har speciella krav på skötselinsatser. I naturreservaten finns dessutom ofta olika anordningar för att underlätta för friluftslivet samt anordningar för BETESDRIFT. Dessa kräver kontinuerlig TILLSYN, UNDERHÅLL och SKÖTSEL."Är det detta som är det nya planekonomiska jord och skogsbruket? Man bävar, även de nyttiga idioterna bör göra det. Business as usual med bidrag.

Användarvisningsbild

Re: Naturvårdsaktivisterna har samlats för att ytterligare u

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#451688 Hade förmodligen blivit både billigare och bättre för samhället om de låtit bli att konfiskera marken från början och istället låtit de som skapade dessa naturvärden fått sköta sin mark ifred...
/Niklas

Avatar Fallback

Re: Naturvårdsaktivisterna har samlats för att ytterligare u

källefall8  
#451779 De så kallade bondförnuftet är inte så dumt... det brukar räcka långt

Avatar Fallback

Re: Naturvårdsaktivisterna har samlats för att ytterligare u

Bosse1  
#452159 Våga vägra bli en råvaru reservat slav :(|) under länsstyrelse och luriga professorer :mrgreen:

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).