Skogsmiljö och Trädlära

Allt fler Södra-avverkningar för högsta miljöbetyg

1 inlägg 3086 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Allt fler Södra-avverkningar för högsta miljöbetyg

Torbjörn Johnsen  
#434158 Enligt Södras Gröna bokslut för 2016 blir miljöhänsynen i slutavverkningarna allt bättre. 2010 klarade 75% av avverkningarna en godkänd nivå när det gällde mark- och vattenpåverkan medan man under 2016 har klarat godkänt i 95% av föryngringsavverkningarna skriver Södra i ett pressmedeelande.

2013 infördes en markskoningsgaranti som enligt Södra har varit mycket uppskattad bland både skogsägare och entreprenörer och som bidragit till att förbättra miljöhänsynen. Fr o m höstens kontrakteringar så finns nu även en markskoningsgaranti för gallringsuppdragen:

Under året har Södra infört markskoningsgaranti även för gallring. Utbildning av skogliga tjänstemän och avverkningsentreprenörer har genomförts och i samband med höstens kontraktering garanteras att även gallringar genomförs enligt kraven i garantin.
   TS
Skogssällskapet, ser du potentialen i din skog?
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).