Skogsmiljö och Trädlära

Håller vattenpendeln äntligen på att svänga?

3 inlägg 1305 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Håller vattenpendeln äntligen på att svänga?

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#359530 Som ni säkert känner till, så råder det markavvattningsförbud i hela södra Sverige, bortsett från delar av det småländska höglandet. Alla bidrag för dikning är ju borta sedan länge, vilket lett till en ordentlig försumpning av skog och åkrar. Mats Jangdal tog ju t.ex. upp frågan i bloggposten Försumpade tankar http://www.frihetsportalen.se/2012/01/f ... de-tankar/ och genom luft och vatten http://www.frihetsportalen.se/2012/01/g ... ch-vatten/

Då såg jag en blänkare om att det nu skulle det vara möjligt att få EU-bidrag för både täckdikning och täckdikesprojektering http://www.ja.se/artikel/49323/stod-for ... ammet.html :-BD :-BD

Är månne vattenpendeln äntligen på väg att svänga tillbaks och kommer det i så fall även att spilla över på skogssidan? Det vore ju verkligen trevligt om så skedde i alla fall. Inte minst med tanke på debatten kring körskadorna.
/Niklas   TS
Skogssällskapet, ser du potentialen i din skog?
Avatar Fallback

Re: Håller vattenpendeln äntligen på att svänga?

Skogsola  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#359542 Har inte pendeln svängt redan iom att SV uppmuntrar till dikesrensning och skyddsdikning numera istället för att lägga locket på? Själva lagstiftningen går inte att rucka på för då vaknar balkonglådeekologerna till och undrar vad som är på gång. De sitter ju gubevars i regeringen.

Användarvisningsbild

Re: Håller vattenpendeln äntligen på att svänga?

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#359566 Även lagstiftningen behöver ändras. Men visst är det bra om pendeln skulle svänga. ordentligt. Om dagens lilla rännil skulle förvandlas till en stor flodvåg.
/Niklas

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).