Skogsmiljö och Trädlära

SNF är en makthavare som inte granskas

4 inlägg 1772 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

SNF är en makthavare som inte granskas

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
Skogssällskapet, ser du potentialen i din skog?
Avatar Fallback

Re: SNF är en makthavare som inte granskas

DanK  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#352657 Intressant! Upplever regelbundet att det saknas en motvikt och debatten blir ensidig. Får då ex. SNF stort utrymme som artikeln säger så faller ansvaret på t.ex. markägaren att argumentera för sitt intresse viket ofta kan vara mycket svårt.
Tycker att miljörörelsen använder forskning, egna rapporter såväl som andras och medieutrymme för att piska upp en snedvriden bild som inte balanseras av andra intressen.

Användarvisningsbild

Re: SNF är en makthavare som inte granskas

Sweden-viking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#352674 Håller fullständigt med. Oroande att dessa särintressen som SNF med fler dessutom lever på och beviljas oftast frikostiga bidrag från Staten tex via Naturvårdsverket att bedriva spionage och fientlig verksamhet med lobby mot privata skogsägare med att dels propagera mot allt vad bärkraftigt skogsbruk innebär. Dels anmäla skogsägare för miljöbrott mm. SNF har även gett ut en handbok på hur man skall argumentera mot skogs & markägare tex vid ansökan om dispanser för markanvändning och skogsvård mm.

Vi skogsägare & markägare behöver en organisation som är starkare och mer engagerad än vad LRF eller skogsägare föreningarna är . LRF är oftast en vindflöjtel som lider av toppstyrning där medlemmarna skall underkastas ledningen istället för tvärtom. Skogsägarföreningarna som visserligen skall arbeta för medlemmarna och som till viss del gör det .Men deras huvudsyfte är ändock att köpa in virke från medlemmar till låg kostnad för att såga så mycket plank som möjligt till en låg kostnad som man tjänar pengar på. Oftast betalar de icke föreningsägda sågverken bättre för virket.

Men åter till ämnet att SNFsom är ett extremt särintresse numera oftast i medier betraktas som sakägare och ägaren av skog och mark som är sakägare oftast betraktas som en girig, hänsynslös halvkriminell lågutbildad bondpajk.
Detta är skrämmande men det är vad våra makthavare länge kämpat för och kämpar för.

Avatar Fallback

Re: SNF är en makthavare som inte granskas

isteskog  
#352685 Förvånar mig inte det minsta! :???: Innanför klösmurarna gäller det att vara pk, annars får man inte utrymme för sitt eget ego :shock:

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).