Träförädlare skrev:Vi tillverkar idag öllåder tillbryggerier o använder e snickrimaskin typ Robland k26a för o klyva fram dom ämnen vi använder men det tar för lång tid.
Funderar påo köpa en hyvel typ Vaco eller jonsered frågan är om man kan sätta i klinger i sissta kuttern o klyva fram ämnen typ 10*50 ur en 2"6.
Vad tro ni.
Träförädlare skrev:Vi tillverkar ca 3000st idag o ska öka till 5000st inom ett år lamellsåg ok men skulle det ok gå med en hyvel typ 5kutter ibland är ju inte virket riktigt ok. Tanken är väll o börja med andra produkter ochså så en hyvel står nog inte i vägen.
crille72 skrev:Har jobbat med bindströtillverkning där tog vi ut 10 mm ur 50*150 med lamellsåg
alltså 10 st sågklingor och två st rensklingor på vardera sida.
Lamellsågen tror jag åtminstone var 35hk och den kraften behövdes.
En gammal jonsered tror jag inte är att satsa på då dom är svåra att få fina resultat med, dom är
lätta att trimma effekten på men att hyvla lite mer avancerat duger dom inte till.
Men vill visst går det, du kan få köpa min Jonsered 45k för 5000kr och klyva med den om det är så. Ska du vara lite mer seriös så skaffa en fräsch Weinig eller större Waco. men du kommer inte i närheten av en lamellsåg.
hansa7 skrev:Skulle vilja slå ett slag för att skicket på en hyvel förmodligen är viktigare än märket.
En hyvel med slitna bord osv är svår att hyvla på oavsett om den heter Jonsered,Waco eller något annat.
Är den i däremot i gott skick så ser inte jag vad som skulle vara problemet att hyvla på tex en Jonsered 45:a.
En hyvel är ju grymt mycket mer flexibel än en lamellsåg om man kanske får nya idéer på vad man vill producera och som jag ser det så är inte några tusen öllådor en så stor mängd utan att det skulle gå alldeles utmärkt att köra fram i vilken äldre produktionshyvel som helst !
Men det är ju min åsikt och smaken är bekant som baken