Skogsekonomi

Grön entrism

8 inlägg 3420 visningar 4 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Grön entrism

JörgenO  
#535111 Intressant och angelägen insändare av Rikard Axdorff om inskränkningar i äganderätten institutionaliseras. Han förklarar också vad rubriken innebär

Citat:Fina ord kan förklara fula saker. Entrism är ett sådant snygg-ord som förklarar varför regelkrångel som leder till oanvändbara jord- och skogsmarker ökar. Hastigt håller nu landsbygden på att förvandlas till ett eftersatt museum.

https://www.nwt.se/2018/11/16/faran-med ... entrismen/   TS
Landshypotek Bank
Användarvisningsbild

Re: Grön entrism

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#535133 Ännu en fullträff av Rickard Axdorff! :ymhug: :-bd
/Niklas

Användarvisningsbild

Re: Grön entrism

Brozzlaren  
#535138 Man tycker inte att fallfruktsveganer och balkongbiologer skulle utgöra nåt hot mot skogsbruket, men så får SVT nått på hjärnan och propagandaapparaten börjar sända ut irrläror. I en urbaniserad värld kan vad som helst hända, sällan till det bättre på landsbygden.
Det är ändå skönt att se en sån insändare, att det finns människor som orkar protestera.
Mvh, Börje.

Användarvisningsbild

Re: Grön entrism

JörgenO  
#553883 En initierad och bra artikel om problemet med tjänstemän som aktivister.
Forskning visar att över 10% av inflytelserika tjänstemän kan betecknas som aktivister.
Tyvärr är många av exemplen som diskuteras från skogsnäringen.

https://timbro.se/smedjan/darfor-ar-sa- ... ktivister/

Citat
Av 700 tillfrågade kommunala tjänstemän är mer än var tionde miljöaktivist, enligt forskare vid Örebro universitet. Ännu ett tecken på att 68-vänsterns marsch genom institutionerna har lyckats – och på att det offentliga har för mycket makt.

Det är egentligen inte särskilt konstigt att aktivistiska tjänstemän är så vanliga. Dels har det avskaffade tjänstemannaansvaret givit tjänstemän utrymme att vara mindre professionella än tidigare. Dels är det en naturlig följd av den överjästa välfärdsstaten. När det offentliga växer sig så stort och tar sig så mycket makt som i Sverige, blir kommuner, landsting och stat självklara redskap för dem som vill utöva olika former av makt över andra.

Det finns utan tvekan tjänstemän som på sin fritid är aktivister, och fortfarande sköter sitt jobb som det bör skötas: neutralt, objektivt och sakligt. Men det är också tydligt att det finns tjänstemän som låter sin aktivism sippra in i sin tjänstemannaroll, och det är ett allvarligt problem.

   TS
Användarvisningsbild

Re: Grön entrism

JörgenO  
#597353 Såg nyss på TV4 ett (vinklat) inslag om omfattande intern kritik mot Skogsstyrelsens GD och hans beslut att sluta med inventering av skyddsvärd skog.
Man hade även en upprörd styrelseledamot som glasklart deklarerade att GD inte hade mandat att fatta sådana beslut. Det var nästan övertydligt för mig att aktivistiska tjänstemän jobbat en tid att få ut denna palatskupp i media och att de även kontaktat ett betryggande antal i styrelsen för att visa GD att det är aktivisterna/tjänstemännen som styr. Skall bli intressant att se GDs motdrag, är han maktspelare eller kommer han att acceptera sin roll som hunsad av entrister med stöd i styrelse o regering

   TS
Avatar Fallback

Re: Grön entrism

Avslutat-02  
#597360 Det beror nog på lite hur pass rädd han är om jobbet....
Står han upp för sveriges skogsägare och äganderätten så ska han naturligtvis be dem snällt och ödmjukt dra åt :evil:

Användarvisningsbild

Re: Grön entrism

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#597364 Hur Herman agerar avgörs nog av vilka som är starkast av C och Mp.
/Niklas

Användarvisningsbild

Re: Grön entrism

fendt311  
#597365 Tror denna diskussion kommer att gilla mitt inlägg i (vad lyssnar du på nu).........
Det finns olika sorters människor. Men vi är ju för att sköta våran skog på bästa sett. Efter våran förmåga.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).