Skogsekonomi

Produktionsvärdet för Svensk skogsindustri (graf)

2 inlägg 1395 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Produktionsvärdet för Svensk skogsindustri (graf)

Fredrik Reuter  
#533515 På bilden nedan visas skogsindustrins samlade produktionsvärde per avverkad kubikmeter med börjar år 2000 tom 2016. All data är tagen från SCB och inspirationen kommer från Skogsstyrelsen som räknat ut detta värde för 2017 (2480 kr/m3) i remissen om förslag på tillväxtåtgärder i skogen, något som vi diskuterar i tråden Remiss: Så kan tillväxten öka i skogen 🌲🌳👀.

Produktionsvärde ett mått på en nettoomsättning, alltså hur mycket ett företag får betalt för det de säljer. Drar man bort utgifterna företag haft för att kunna sälja dessa produkter så får man förädlingsvärdet.
Värdet nedan är då alla företag inom skogsnäringens samlade produktionsvärde delat med antal kubikmeter som förbrukades det året.

Det finns mycket att diskutera om detta, dels om statistiken i sig, men också trenden på kurvan, vad hände runt 2005 och vad borde vara ett nationellt mål att försöka nå?

Diskutera på!   TS
Landshypotek Bank
Användarvisningsbild

Re: Produktionsvärdet för Svensk skogsindustri (graf)

Brozzlaren  
#533563 Stormen Gudrun gjorde avtryck överallt!

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).