Skogsekonomi

Allmänhetens rätt att överklaga skogsbruksåtgärder !

11 inlägg 2484 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Allmänhetens rätt att överklaga skogsbruksåtgärder !

Älgfoderodlare  
#421090 När nu Landsbygdsminister Bucht inte svarade på interpellationen ang. om o huruvida allmänheten skall ges möjlighet att överklaga all typ av skogsbruksåtgärder. Vad händer då med svenskt skogsbruksvärde och möjligheten till att ha utkomster från ett skogsbruk, om detta går igenom ? Vem vågar göra något i framtidens skogs Sverige om detta blir realitet ? Man kan ju bara se framför sig vilka enorma kostnader som rättsväsendet kommer att dra på sig. Det kommer inte att finnas utrymme för brottmål mot enskild i den framtiden. Domstolarna kommer ju förmodligen inte att få ägna sig åt något annat än att avgöra rättstvister om mossor o lavars rätt till en värdig tillvaro, före en markbrukares möjlighet till att leva på sin fastighet.
Res krav på en folkomröstning ang. Swexit omedelbart. Nu har detta gått för långt ! Vi har blivit snärjda i ett moment 22 som gör att svenskt privatskogsbruk kommer att gå en mörk tid till mötes. Med detta följer en klar försämring av den svenska skogens möjlighet att delta i den möljöförändring vår värld så väl behöver. Med Rönning, Kirppu o de andra förespråkarna för ett Status Qou i den svenska skogen. Blir vi ju även att få importera det vi själva behöver. Snacka om att ge makt till fel del av samhället med lagliga medel ! Ekonomiskt vansinne stavas detta !
Tack ni svensson som gav oss denna röd-gröna röra !   TS
Landshypotek Bank
Avatar Fallback

Re: Allmänhetens rätt att överklaga skogsbruksåtgärder !

tallen100  
#421108 :lol: Ja skyll på "Svenssons" du, dom blå ställde själva till det för sej.
För det första när dom raserade både a kassa, och försäkringskassa för sjuka som inte kunde ta ett jobb som till sist blev helt utan inkomst, samtidigt som Reinfelt talade om att pensionsåldern behövde höjas till 75 år.
Givetvis drabbar det dom med tyngst kroppsligt arbete och med "låg lön" hårdast...
Majoriteten av "svenssons" har ju faktiskt inte några hundra hektar skog att förlita sej på, om det skiter sej.

För det andra så kunde dom slagit sej ihop med SD, men men så blev det inte.

Är iaf överens med dej om att MP är något av det sämstavärstatänkbara, som borde åka ur riksdagen fortare än kvickt.

Användarvisningsbild

Re: Allmänhetens rätt att överklaga skogsbruksåtgärder !

Älgfoderodlare  
#421119 Det faktum att en icke ansenlig mängd personer, som skolats i det "Röda" förmyndarskapet. Har under ett antal år kunnat livnära sig på att vara sjukskrivna, fast fullt arbetsföra. Det var det som alliansen ville komma åt. Det är ju inte fel att "rätt" person får sjukpenning NÄR man behöver det. Men att se hur en krets av människor livnär sig på att bedra det samhälle vi övriga levererar skatter till. Det är helt fel. På en SSU lokal i mellansverige på 70-talet. Fanns personer som hellre gick o stämpla som aktiva SSU'are. Fast det fanns hur mycket jobb som helst. Så inte har den S-politik vi har idag, varit så mycket annorlunda genom åren. Men det trendbrott att måste ta ansvar för sig själv som kom via alliansen. Det hade inte svensson upplevt förut.
Men att det röda har anammat det mesta av vad alliansen genomförde utan att en storm av protester hörts. Är väl för att det i grund o botten varit bra för Sverige.
Men det som nu håller på att hända med det inflytande som denna S-regering ger till det allmänna är utanför all vardaglig politisk gräns. Det är ett direkt hot mot RF ang. äganderätten. När Bucht står o säger att vi som markägare har att ta hänsyn till att "Allemansrätten" finns och att den har någon sorts företräde. Är ju helt absurt. De som kan denna tillskrivning, eftersom det inte är en lag. Vet att allmänheten har att ta hänsyn till det som hen vistas i, för att INTE orsaka onödig skada eller olägenhet för markägaren. Växande gröda är där en helig ko som de skall ge högaktningsfullt f.n i ! Nu håller man på att skapa det motsatta. Vi som markägare skall stå med mössan i hand o be om lov att få bruka vår egen jord ! Hur fel är inte detta ! Inom övriga EU finns ingen allemansrätt. Varför har vi den kvar om vi nu ska vara så mycket av EU respekterande. Var finns logiken ?

   TS
Avatar Fallback

Re: Allmänhetens rätt att överklaga skogsbruksåtgärder !

isteskog  
#421120 Alliansen har kunnat skött det bättre efter valet ... DÖ, varför tog man inte chansen då? Komma nu och gnälla är nära nog patetiskt ..... vad hade de trott skulle hända med S och MP vid rodret?

Användarvisningsbild

Re: Allmänhetens rätt att överklaga skogsbruksåtgärder !

Älgfoderodlare  
#421126 Förmodligen hade ju aldrig den situationen uppstått, om svensson inte varit så skvätträdd för all svartmålning av den svenska framtiden som var före valet. Men det vi fått, är ju förmodligen något som allt färre vill ha, med facit i hand.
Och när man lyssnat på denna debatt, så blir man än mer övertygad. S implementerings förmåga går via "dilusion!, att lägga upp en ridå på ett plan för att skapa förvirring i begreppen. Medan man genomför något på en annan nivå i beslutandeprocesserna. Har hänt hur många gånger som helst. Se Persson regering ang. om o ifall riksdagsmanna lönerna skulle höjas efter vårt inträde i EU. Man lyckades förvirra allmänheten så till den grad, att både EU parlamentarikernas löner höjdes, riksdagsmannalönerna höjdes. Utan att någon kunde ana hur det gick till. För disk. gick som så att herr Persson sa att lönerna i riksdagen inte skulle höjas om inte de i EU parlamentet höjdes. Och den kritik som fanns vid den tiden om hur mycket som vissa tjänade via sitt förtroendeuppdrag, och var socialister ! Då blev det en dålig smak i munnen över hur detta fick gå till. Men både EU parlamentarikernas löner höjdes som riksdagsmannalönerna. Allt i ett slag. Hur ! Via förvillning av begreppen ! Detta håller på att hända svenskt markägarskap. Är vi beredda att acceptera detta ? Och om man på något sätt anför att allemansrätten har företräde i sakfrågor ang. hur man brukar sin mark. Då har denna debatt gått på tok för långt.

   TS
Användarvisningsbild

Re: Allmänhetens rätt att överklaga skogsbruksåtgärder !

SkogsGotte  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#421127 Kommer bli en jäkla byråkrati om ALLA skogsbruksåtgärder kan komma att kunna överklagas!!!

Avatar Fallback

Re: Allmänhetens rätt att överklaga skogsbruksåtgärder !

isteskog  
#421130 Kommandoskogsbruk a´ la DDR :shock:

Användarvisningsbild

Re: Allmänhetens rätt att överklaga skogsbruksåtgärder !

Älgfoderodlare  
#421131 Och Bucht verkar inte känna till den fanatism som finns inom miljörörelsen, vilket gör detta än värre. Genom att det blivit en allmän kännedom via denna debatt. Så ökar risken för överklaganden ytterligare om detta får politiskt mandat och blir en lag. Vem som helst kan bara sitt vid sin dator och skicka överklaganden kors o tvärs över Sverige, utan att ta hänsyn till hur o vem det drabbar. Det anonyma samhällets utbredning som skadar individen än en gång ! Bara att applådera !

   TS
Användarvisningsbild

Re: Allmänhetens rätt att överklaga skogsbruksåtgärder !

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#421136
SkogsGotte skrev:Kommer bli en jäkla byråkrati om ALLA skogsbruksåtgärder kan komma att kunna överklagas!!!


Skulle också till en jäkla övervakningsapparat också. För hur övervaka om det nyligen är röjt eller gallrat utan tillstånd? Hyggen syns du tydligt på flygfoton, men knappast om det är nygallrat eller nyröjt.
/Niklas

Användarvisningsbild

Re: Allmänhetens rätt att överklaga skogsbruksåtgärder !

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#421148 Sossarna offrar skogen på miljöpartiets altare http://www.lantbruk.com/skog/regeringen ... -skogsbruk
/Niklas

Användarvisningsbild

Re: Allmänhetens rätt att överklaga skogsbruksåtgärder !

Älgfoderodlare  
#421149 Och faran är ju lite som Anders Forsberg SD är inne på. Gemene man kallar ju som oftast det skog man besöker mest för "min . . skog". Oavsett om det rör sig om svamp, bär eller ströv skog. Allemansrätten tenderar att få människor att tro att man kan ta del av skogens utbud som en sorts öppen marknad för alla. Att allemansrätten säger något helt annat, det vet man inte. Och inte verkar man från samhällets sida vilja påskina att det inte är så heller. Så om denna förändring blir verklighet, då har man verkligen skapat det "allmännas" skogar. Socialismen är fullbordad ! Fast utan att behöva betala en krona för att ta den i besittning ! Det är inte att värna ägande rätten som Bucht påstår !

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).