Skogsekonomi

Avdragsgill gåvoskatt ska få yngre skogsägare i Finland

2 inlägg 1298 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Avdragsgill gåvoskatt ska få yngre skogsägare i Finland

Fredrik Reuter  
#399962 Det finns för många skogsägande dödsbon i Finland anser regeringen som nu vill att skogar skänks till arvingar i yngre åldrar. Receptet ska vara att halva gåvoskatten ska bli avdragsgill.

Hur skiljer detta Finland från Norge och Sverige, någon som vet?

https://svenska.yle.fi/artikel/2016/07/ ... kogsagarna   TS
Landshypotek Bank
Avatar Fallback

Re: Avdragsgill gåvoskatt ska få yngre skogsägare i Finland

alias  
#399964
Fredrik Reuter skrev:Det finns för många skogsägande dödsbon i Finland anser regeringen som nu vill att skogar skänks till arvingar i yngre åldrar. Receptet ska vara att halva gåvoskatten ska bli avdragsgill.

Hur skiljer detta Finland från Norge och Sverige, någon som vet?

https://svenska.yle.fi/artikel/2016/07/ ... kogsagarna


Har ingen aning om hur det fungerar i Norge, men i Sverige så avskaffades ju arvs- och gåvoskatten för ett antal år sedan.

Jag vet dock inte om det har haft någon sänkande effekt på medelåldern hos skogsägarna - med ökande fastighetspriser, i relation till avkastningen, så har det på sätt och vis blivit svårare att generationsskifta, även om man nu inte behöver ha med arvs- och gåvoskatten i beräkningarna (sen finns det ju en rad andra pusselbitar som skall falla på plats också).

MVH
Alias

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).