Äldre skogsmaskiner (nostalgi)

Rottne blondin fotbromsventil

4 inlägg 1172 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Rottne blondin fotbromsventil

MF6255  
#723041 Hej . Söker fotbromsventil till en rottne blondin. Letat hos återförsäljare men verkar dåligt där. Hittade en tätningsats men den passade inte. Någon som har en ventil eller vet vilken lämplig man kan ta från något annat? Mvh Rickard   TS
Enskede Hydraul, reservdelar till skogsmaskiner
Användarvisningsbild

Re: Rottne blondin fotbromsventil

RottneBlondin1980  
#723193 Hej! Har du kollat med Rydahls bromsspecialisten i Karlstad? De har en massa fotbromsventiler på sin hemsida. De brukar kunna fixa det mesta, köpte bromsbelägg o membran till min Blondin där, bra priser också! Finns även sprängskiss på ventilen här i downloads på forumet, i reservdelslistan till blondin.

Avatar Fallback

Re: Rottne blondin fotbromsventil

JanO  
#723198 Det är ju bara några o-ringar som ska bytas, finns på momentum. Jag gjorde iordning min i höstas och det funkar bra. Det är en av dom, kommer inte ihåg vilken, som det kan vara svårt att hitta rätt storlek. Men det är bara att ta dom närmaste i storlek och prova sig fram.

Avatar Fallback

Re: Rottne blondin fotbromsventil

JanO  
#723200 Såg att jag skrev storlek, men jag menade självklart, tjocklek.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).