Jakt och Fiske

Årets Bäverjakt 2020

2 inlägg 2024 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Årets Bäverjakt 2020

Torbjörn Johnsen  
#640729 Det finns ju lite olika jakttrådar här på Skogsforum om det mesta men inte om bäverjakt tror jag? Det mesta av jaktfokus ligger på hösten men vårens bäverjakt är ju ingen dålig upplevelse det heller. Hur har ni som bor inom bäverns utbredningsområde med bäverjakten? Är det ett bortglömt kapitel eller brukar ni vara ute?

Sveaskog lyfter bäverjakten
I ett pressmeddelande lyfter Sveaskog upp vårjakt på bäver. Där lyfts även bäverköttet som en delikatess.

Kocken och nyblivna jägaren David Bygdeståhl håller bäverköttet högt och hoppas att fler ska få upp ögonen för en fin råvara....

– För mig var den där jakten en ögonöppnare. Bävern är ju verkligen inte det första vilt man tänker på när man ska göra en gryta. Vi hade en fin naturupplevelse och spännande jakt vid en vacker sjö innan vi tog tillvara på vårt byte. Och jag blev positivt överraskad. Det är ett coolt kött – mörkt och vilt men ändå nästan något maritimt över det. Det har också en helt unik smak. Helt klart ett fullgott substitut för annat kött.


Ni kan läsa hela Sveaskogs pressmeddelande här.

För den som inte har egna marker och vattendrag med bäver så upplåter Sveaskog småviltsjakt på korttid inom sina domäner. Det verkar dock lite oklart om bäver ingår i deras småviltjakt på alla ställen så det är säkrast att kolla först. Det kanske finns någon här som vet?

Fyll på här i tråden med era egna erfarenheter när det gäller bäverjakt.
Rädda skogen - ät en bäver!   TS
Användarvisningsbild

Re: Årets Bäverjakt 2020

halvproffs  
#640742 Som skrivet, jakten håller på till 15 maj och ungarna föds i början av juni.
Ifjol sköt min jaktkamrat en bäverhona med två nästan fullgångna foster i sig. Honan vägde drygt 20 kg.
Lite för lång jakttid kan jag tycka. I övrigt en trevlig jakt där du kan lyssna på vårfåglarnas sång medans du väntar eller glider fram i en kanot.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).