Sida 1 av 1

Älgjaktsområden nya regler ? ? ?

Postat: tor 16 feb 2012, 21:39
av axwell
Börjar först nu inse att jag och heller inte jaktledarna har full koll på vad som gäller.

1. Oregistrerat på tillsammans minst 5 ha, behöver inte gränsa till varandra: tilldelning kalv, olika bud på hur många beroende på hur man vill förstå texten.

2. Registrerat men mindre än licensområde: Tilldelning 1 kalv.

3. Licensområde (här minst 200 ha), hittar inte info om allting måste gränsa på något sätt så att det blir ett homogent område: Tilldelning vuxet djur+ ev kalv efter länsstyrelsens gottfinnande.

4. Älgskötselomr. (här 400 eller 500 ha minst): Tilldelning efter länsstyrelsens gottfinnande.


Olika svar från div. håll, vet inte vem som har rätt. Vill få in min mark till ett licensområde, annars tror jag inte att det blir någon jakt alls för att kanske få en kalv under femdagarsjakten.


Någon som har koll?

Re: Älgjaktsområden nya regler ? ? ?

Postat: tor 16 feb 2012, 22:39
av Mangan
Du har en vecka på dig.

Länsstyrelsen bestämmer, i Västra Götaland finns det inga uppgifter om hur stor området måste vara för att få licens. Snacka om dåligt skött!

Re: Älgjaktsområden nya regler ? ? ?

Postat: tor 16 feb 2012, 22:53
av axwell
Det beror på hur reglerna verkligen ser ut om vi kan få till ett licensområde, svårt att få till om det måste vara sammanhängande.

"Dåligt skött": Ja tidigare kunde detta jaktlag fälla 4 djur+kalv då det är delat på flera områden. Nu troligen några kalvar.

På 4-5 dagars jakten brukar de oftast få 2-3 vuxna + nån kalv.

Re: Älgjaktsområden nya regler ? ? ?

Postat: tor 23 feb 2012, 19:29
av flisshejk
Hej axwell gå in på Svenska jägareförbundets hemsida, där söker du på nya älgjaktförslaget då skall du komma till en sida där finns regeringens proposition, finns säkert förbundets remiss, där borde det vara möjligt att få info lycka till.