Motorsåg och handhållet

En 550 xpg mk1 öppnar inte chokepjället helt under start.

2 inlägg 901 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

En 550 xpg mk1 öppnar inte chokepjället helt under start.

Overkligheten  
#682965 Har till slut listat ut varför min 550 xpg surar ihop sig och är nästan omöjlig att starta. Knappen för choken här känts mindre distinkt än tidigare och det har bara behövts en väldigt liten rörelse för att stänga av sågen när den går. Därför jag misstänkte att det hade med detta att göra. Så när jag plockade isär den och kikade så såg jag att chokespjället inte gick tillbaka till helt öppet efter att jag chokat den och sedan bytt läge på knappen till startläge/grundgas, dvs utan choke. MEN om jag chokar den och därefter trycker in gasen så att choken och grundgasen släpper samtidigt så går chokespjället tillbaka helt. På nåt sätt så verkar chokespjället blivit trögt/tappat fjäderspänning/eller vad det nu kan vara. Är det någon som känner igen detta och hur man kan kan lösa det?

Detta uppstod efter att sågen hade varit på service för att den skurit. Meddetsamma när jag fick tillbaka den betedde den sig såhär. Misstänker att den blivit skadad under servicen. Jag ska såklart dit igen och be dom fixa det men jag är ju ändå lite vetgirig av mig ...   TS
Husqvarna motorsågar
Användarvisningsbild

Re: En 550 xpg mk1 öppnar inte chokepjället helt under start

Overkligheten  
#683059 Nu är den inlämnad. Får se vad de hittar på. 😱

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).