Motorsåg och handhållet

jonsered 451 e

3 inlägg 1013 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

jonsered 451 e

Spjutpappa  
#590048 Jag har problem med att sågen - en Jonsered 451 e skickar ut alldeles för mycket sågkedjeolja. Går det att justera på något sätt ? jag har sett att det finns två skruvar under sågen , en stor blank och så finns det en skruv som är nedsänkt i ett hål. Jag har provat att skruva lite på den nedsänkta skruven lite grann men tycker inte att det blir någon skillnad. Någon som kan berätta hur / vad jag ska göra .   TS
Husqvarna motorsågar
Användarvisningsbild

Re: jonsered 451 e

totte  
#590052 Den nedsänkta skruven skall vara justeringen till oljepumpen. Du får fortsätta skruva på den till du märker skillnad. Har för mig att du minskar flödet om du skruvar in och ökar när du skruvar ut, men är lite osäker.

För övrigt, vad är alldeles för mycket, tar oljan i tanken slut innan bensinen?

Användarvisningsbild

Re: jonsered 451 e

Spjutpappa  
#590058 Hej ! tack för att du svarade . Jag har inte kollat om oljan tar slut före bränslet , har nyligen fått sågen av en och startat upp den. Sågen går nu bra men jag tycker att den ser ut att skicka ut för mycket olja , när man stänger av den rinner det olja och blir stora pölar där den står. Jag har en Husqvarna 234 och den sölar inte som jonseredaren . Jag ska kolla om oljan tar slut före bränslet - det har jag inte gjort .

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).