tor 28 mar 2019, 11:43#559008
Ent skrev:Om man går vilse eller bryter ett ben har man rapsoljan som nödproviant😋. Då vill det ju till att den inte innehåller sådant man är allergisk mot eller är giftigt.
Men skämt åsido, maizena gör förstås att det blir tjockare om man kokar upp med vätska. Jag undrade som sagt varför just maizena i stället för vilket annat mjöl som helst? Potatismjöl, vete/idealmjöl?
Idealmjöl är vetemjöl, som har lite andra komprimerande egenskaper, det är lättare att hantera och finfördelar sig bättre.
potatismjöl, är samma verksamma ämne som det är i maizena, stärkelsen sätter igen kanalerna när blandningen expanderar på grund av värme utbytet.
sedan är ju allt en kostnadsfråga, tänkte någon blanda själv hemma med rapsolja?
ja, men välj då ett annat ämne än maizena eller potatis, jag tror inte vetemjöl blir någon vidare höjdare heller.
pektin möjligen, eller gelatin, men den lilla mängd som går åt till detta är väldigt liten.
lycka till