Öppna kategorin

Nära ögat...

1 inlägg 1198 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Nära ögat...

Defender130  
#648490 Kostar på mig att starta en ny tråd med anledning av dagens händelser. Nära ögat är det ju ibland när man ger sig i kast med träd & maskiner, så det kanske finns fler berättelser att dela under denna rubrik?

Nåväl, Dagens skogsrelaterade arbeten bestod i lite vedklyvning, samt fällning av en Björk.
Björken ifråga stod på gården mellan två uthus. Av någon anledning var den väldigt sned, lutade nog en 20 grader mot det ena uthuset, stämde inte med förhärskande vindriktning heller.
Det uthuset som låg i riskzonen så att säga har jag tänkt rusta upp i sommar & därav tyckte jag att det nu var dags att ta ner åbäket just med tanke på att fällningen såg riskfylld ut.
Glad I hågen gick jag dit med såg & fällriktare. Försökte lägga fällskäret in mot skogen & efter detta dit med fällriktaren och spände upp. Började försiktigt kapa & när det kändes som det närmade sig så tog jag ett varv på fällriktare. Sakta börjar björken röra sig i rätt riktning, sen brister kanten på ”gångjärnet” & trädet börjar vrida sig, som tur var höll ju fällriktaren emot rätt bra, men riktningen blev ju inte riktigt den tänkta. Sen dråsar det ner rätt bakom gaveln på uthuset med ytterkanten på kronan smekande mot gaveln. Såg ju egentligen rätt snyggt ut, om man bara inte visste att avsikten var att marginalen skulle varit lite bättre.
Nåväl inget som tog skada👍😀 men ”nära ögat” var det.   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).