Öppna kategorin

Virkesmätning

1 inlägg 1930 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Virkesmätning

491026  
#647880 Angående mätning av fallande bokmassaved, jag har arbetat i skogen och sålt virke i snart sextio år, vi anmälde ett parti för mätning och det hämtades ett ekipage,jag har själv huggt partiet och vet att det inte fanns någon bit under 4,50 längd,döm om min förvåning när mätsedeln kom, alla tre packarna var exakt 4,50 m långa, sedan, varför kommer man inte och hämtar övrigt, nej då blir jag upplyst om att industrin har rätt till fem !!!!! månaders bilvägslagring, nu har vi mätt på allt vi kom åt och var uppe på 5,20 men aldrig under 4,50, så nu får vi se var röngenstrålarna hamnar denna gången, för någonting är jävligt fel.
Under min tid i skogen har det skiftats mätsystem många gånger, men bara en gång till gagn för säljaren, det var när man ändrade från bilvägsmätning till mätning på bil, volym alltså, inte vikt.
Det stjäls från indrustrin å det jävligaste och har alltid gjorts   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).